David musical met kinderkoor De Bromvlieg groot succes

“God is bij ons!” zingt de hele zaal uit volle borst mee. Het is zaterdagavond in de theaterzaal van de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

Kinderkoor De Bromvlieg zingt het lied dat het thema van de nieuwe musical ‘David: Een Herdersjongen Wordt Koning’ samenvat. Tegelijkertijd is deze dag voor het eerst de nieuwe CD van het kinderkoor uit Zwolle verkrijgbaar: ‘Pzzzalmen 4 Kidzzz 2’.

De musical ‘David: Een Herdersjongen Wordt Koning’ neemt het publiek mee door het leven van Koning David uit de Bijbel. Verschillende bekende verhalen worden op een leuke, aansprekende manier uitgebeeld, zoals David & Goliath en David & Saul in de grot. Tussendoor zingt kinderkoor De Bromvlieg enthousiast liedjes van de gloednieuwe CD ‘Pzzzalmen 4 Kidzzz 2’; liedjes gebaseerd op de Psalmen die aansluiten bij het verhaal op het podium. De musical is een groot succes. Twee uitverkochte voorstellingen smaken naar meer en met een mooi decor, een danseres en bovenal een enthousiaste groep kinderen komt het verhaal van David tot leven. Het enthousiasme uit de zaal is voelbaar. Kinderen in de zaal reageren spontaan op wat er op het podium gebeurt. Als slotstuk zingen zowel koor, toneelspelers als publiek dan ook met één stem het slotlied: ‘God Was Bij Ons’ (gebaseerd op Psalm 124).

De musical wordt het komende jaar nog minstens tweemaal uitgevoerd: in juni in Capelle aan de IJssel en in september in Hoogeveen.

De dag van de musicaluitvoeringen zorgde voor nog een primeur: het verschijnen van de nieuwe CD van kinderkoor De Bromvlieg! Ellen Laninga leidde De Bromvlieg tijdens de musical. In het dagelijks leven is ze directrice van een basisschool en ontdekte ze de kracht van goede kinderliedjes op Bijbelse grondslag door als liedjesschrijfster en koorleidster aan de slag te gaan met Kinderkoor ‘De Bromvlieg’ uit Zwolle. Het koor bestaat inmiddels alweer 17 jaar en mag gerekend worden tot de meest actieve en bekendste kinderkoren van Nederland. En dat komt ook door een reeks CDs die opvallen door de hoge kwaliteit en de missie van De Bromvlieg.

CDs als ‘Hij Is Heel Bijzzzonder’, ‘Circuzzz’ en ‘Zzzing Met Ons Mee’ werden al snel heel populair. Jong en oud zingt sindsdien mee en leert zo zingenderwijs uit de Bijbel.

Het doel van de nieuwe CD ‘Pzzzalmen 4 Kidzzz 2’.is onveranderd voor Laninga: oude woorden uit het bijbelboek Psalmen opnieuw tot leven brengen in 13 nieuwe, leuke kinderliedjes! De nieuwe CD is nu verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.

Wie interesse heeft om de musical ‘David: Een Herdersjongen Wordt Koning’ op te laten voeren in zijn stad, kan contact opnemen via info@debromvlieg.nl.

09-02-2010
Muziek
https://www.debromvlieg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies