40 jaar stationsevangelisatie

Het is dit jaar alweer 40 jaar geleden dat het werk van Stevan, de toenmalige stichting Stationsevangelisatie, werd gestart. Met een kleurrijke nieuwsbrief die binnenkort verschijnt, wil de stichting dit jubileum een feestelijk tintje geven.

In 1970 concludeerde de zogenaamde evangelisatiecommissie in Alphen aan den Rijn dat er naar aanleiding van de traditionele traktaatverspreiding erg weinig reacties binnenkwamen. Men vroeg zich toen af: waar treffen we veel mensen? Het antwoord luidde: op de stations en in de treinen.

Vervolgens werd er allereerst geïnformeerd naar de mogelijkheden van reclame in de treinen. Dat was toen financieel niet haalbaar omdat er minimaal 1000 affiches geplaatst moesten worden.

In het voorjaar van 1970 werd er met de NS overeengekomen dat er gedurende één jaar op het station in Alphen aan den Rijn twee affiches zouden hangen voor ƒ 318,00. Dit was ongeveer 43,5 cent per dag.

Vijfentwintig jaar later, in 1995, hadden we voor het eerst (en voorlopig ook voor het laatst) de mogelijkheid om een actie in de treinen zélf te doen met relatief kleine affiches op de balkons.

We mogen terugkijken op 40 jaren waarin er elk jaar weer mogelijkheden zijn geweest om via affiches, lichtbakken, lichtpanelen, raambiljetten (op stations, op bushalten en langs de wegen) en door middel van advertenties in Rails en Spits, mensen te bereiken met de blijde boodschap van Gods liefde.

De tekst uit Habakuk 2:2 is daarbij altijd onze missie geweest: ‘Zet het duidelijk op tafelen, opdat men het in het voorbijlopen zal kunnen lezen’.

05-04-2010
Evangelisatie
https://www.stevan.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies