ZOA-Vluchtelingenzorg presenteert cijfers 2009

Hulporganisatie ZOA-Vluchtelingenzorg heeft haar jaarverslag over 2009 gepresenteerd. De inkomsten vanuit de eigen achterban zijn nagenoeg gelijk gebleven in vergelijking met het jaar 2008. In het jaar waarin wereldwijd sprake was van een financiële crisis stemt die trouw en betrokkenheid van de achterban tot extra dankbaarheid.

© foto: ZOA vluchtelingenzorg

ZOA heeft in 2009 ongeveer 1,9 miljoen vluchtelingen en ontheemden geholpen. De totale inkomsten bleven met 26,1 miljoen euro vrijwel gelijk aan de inkomsten van het jaar daarvoor. 91 Procent van het budget werd rechtstreeks besteed aan de doelstellingen.

Het aandeel fondsenverwervingskosten en kosten van beheer en administratie is ten opzichte van voorgaande jaren verder verminderd. Het kostenpercentage eigen fondsenwerving daalde van 15 naar 14 procent. Met dit percentage blijft ZOA ruim binnen de door het CBF gestelde norm van 25 procent.

ZOA werkte in 2009 in elf landen in Afrika en Azië. Na natuurrampen in Zuid-Oost Azië bood ZOA via partnerorganisaties tevens hulp in Indonesië en op de Filipijnen. Dat was mogelijk door de positieve respons van onze achterban op noodhulpcampagnes.

Een belangrijke mijlpaal voor de organisatie was de oprichting van het Dutch Consortium for Rehabilitation, een samenwerkingsverband van CARE Nederland, Save the Children, Healthnet/TPO en ZOA, waarmee een gezamenlijke financieringsaanvraag werd ingediend in het kader van MFS2.

Het volledige jaarverslag is te vinden via de onderstaande link:

29-04-2010
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies