Red een Kind aanwezig op Soul Survivor

‘Van welk project van Red een Kind word jij warm?’ Deze vraag werd gesteld op de stand van Red een Kind tijdens een natte en gure dag op Soul Survivor.

De standbezoekers kregen de keuze uit drie projecten: 1 Geef gezinnen in Rwanda een steuntje in de rug met een kip of geit; 2 Help jongeren in Kenia aan een opleiding; 3 Gun kinderen in Ethiopié een plek in de schoolbanken.

Met een stickertje konden standbezoekers aangeven van welk project ze het meest enthousiast werden. Ook lieten sommigen zich op de foto zetten met een pet 1, 2 of 3. Een keuze maken uit drie goede projecten is uiteraard lastig, maar uiteindelijk plakten de bezoekers toch hun stickers bij één van de drie landen.

Ongeveer de helft van de bezoekers koos voor het project in Kenia, waarbij jongeren via een opleiding en baanbemiddeling geholpen worden een plek op de arbeidsmarkt te vinden. ‘Een baan is zo bepalend voor het werken aan je toekomst’, liet een eerstejaars student weten: ‘Vandaar dat ik kies voor project 2’. De andere twee projecten werden allebei ongeveer even vaak gekozen.

Twee vriendinnen lieten hun keuze vallen op het familieproject in Rwanda, omdat in dit project ‘verzoening een belangrijke rol speelt.’ Een studente die net een agrarische studie heeft afgerond, koos juist voor Ethiopië. ‘Water is zo’n groot probleem daar. Fijn dat in dit project onderwijs én watervoorziening worden gecombineerd.’

04-05-2010
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies