Bijna 1 miljoen voor ZOA

De nationale collecteweek (21-27 maart) van ZOA-Vluchtelingenzorg was ook dit jaar een succes. Dankzij de enthousiaste inzet van zo’n 16.000 collectanten uit het hele land is er tot op heden een bedrag van ruim € 938.000,- opgehaald en er komt nog steeds geld binnen.

© foto: ZOA-Vluchtelingenzorg

Het thema van de collecteweek was ‘[r]echt voor de vluchteling’. In dit thema komen de twee aspecten terug die ZOA in haar hulpverlening belangrijk vindt. Het woord recht staat voor directe opvolging van Gods oproep om recht te doen aan onze naaste in nood.

ZOA geeft hier invulling aan in 11 landen, zoals Myanmar, Afghanistan, Ethiopië en Sudan (Darfur). Het woord echt staat voor betrokkenheid en borduurt voort op de eerdere campagne ‘Van noodhulp tot wederopbouw, wij blijven’. Na een ramp of conflict blijft ZOA vluchtelingen en ontheemden trouw, totdat er echt een verschil gemaakt is en zij zelf weer verder kunnen. ZOA richt zich hierbij vooral op water en hygiëne, onderwijs en voedselzekerheid.

Vrijwilligers

De nationale collecteweek van ZOA levert een belangrijke bijdrage aan de inkomsten van ZOA. De inzet van vrijwilligers is hierbij onmisbaar. ZOA kan nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken om te helpen collecteren volgend jaar. Wilt u een gedeelte van uw tijd geven aan vluchtelingen en ontheemden in Afrika en Azië? Laat het ons dan weten via info@zoa.nl of kijk voor meer informatie op onze website www.zoa.nl

19-05-2010
Hulpverlening
https:// www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies