Christelijke psychologische hulpverlening slaat aan

Op de Brug, een instelling voor christelijke psychologische hulpverlening in Drachten, opende november vorig jaar haar deuren en sindsdien hebben al meer dan 120 mensen hun weg gevonden naar een kortdurende behandeling van lichte psychische problemen.

“We zijn nog maar kort op weg en mogen constateren dat de komst van Op de Brug voorziet in een maatschappelijke behoefte in Noord Nederland, we hebben bovendien geen wachttijd wat betekent dat iedere behandeling al binnen drie weken wordt gestart”, aldus Martijn van Lobenstein, directeur van Op de Brug.

Op de Brug is een initiatief van In de Bres, een grotere organisatie voor christelijke geestelijke gezondheidszorg. De praktijk van Op de Brug is gevestigd aan de Zonnedauw 3 in Drachten. Bij de eerstelijns organisatie melden zich mensen aan met uiteenlopende psychische klachten waaronder; relatieproblemen, burnout, het verwerken van scheidingen, depressieve klachten of stemmingsongemakken. Eigenlijk is dit slechts een greep uit de diverse probleemsituaties waarin, vaak al met kortdurende behandelingen, balans kan worden gerealiseerd.

Gedurende dit jaar is er al een behoorlijke stroom van aanmeldingen op gang gekomen, waarbij de meeste cliënten zich via de website www.opdebrug.nl aanmelden. De website biedt een laagdrempelige wijze van aanmelden, waarbij iedereen altijd binnen enkele dagen reactie krijgt op een hulpaanvraag.

Ook psycholoog Johan Bos benadrukt het prettige karakter van deze vorm van meer vraaggestuurde zorg binnen de zogenaamde eerstelijns zorg; ’’Het is prettig om te merken dat ik cliënten relatief snel en toch efficiënt kan helpen”.

Stichting Op de Brug biedt vanuit Drachten christelijke psychologische hulpverlening aan jongeren, kinderen en volwassenen in Noord-Nederland, dit vanuit het basispakket van de reguliere zorgverzekering. Op de Brug is een eerstelijns zorginstelling en een initiatief van In de Bres; een tweedelijns organisatie voor christelijke geestelijke gezondheidszorg. Binnen Op de Brug wordt waar nodig samengewerkt met (huis)artsen, andere hulpverleners en voorgangers & pastoraal medewerkers van kerken.

In de Bres biedt christelijke geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassen met psychosociale en psychiatrische problemen, dit vanuit het basispakket van de reguliere zorgverzekering. De missie luidt: Op professionele wijze, in navolging van Christus, mensen met psychiatrische en psychosociale problemen helpen tot heelheid te komen

met zichzelf, hun omgeving en de Schepper. In de Bres heeft bovendien een speciale afdeling voor kinder- & jeugdzorg.

25-05-2010
Hulpverlening
https://www.indebres.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies