Business2Share ondersteunt ontwikkelingsprojecten Kenia

Op donderdag 1 juli wordt de stichting Business2Share opgericht. Tevens gaat dan de bijbehorende website Business2Share.nl de lucht in. Een platform voor ondernemers die via hun business geld willen vrijmaken voor ontwikkelingsprojecten in Kenia.

In Kasteel Staverden zullen de drie initiatiefnemers toelichten hoe dit idee tot stand is gekomen en wat de visie hierachter is. Tevens zal Ben Tiggelaar tijdens de bijeenkomst meer vertellen over het delen via netwerken. Muzikaal wordt de avond opgeluisterd door Matthijn Buwalda.

In april 2009 vertrokken drie ondernemers, Philip Jan Reeb van Floreijn BV, Natasja van der Laan van Gabriël Financiële Bescherming en Anita van der Veen van Stability BV met Compassion naar Kenia. De nood greep hun aan, maar tegelijkertijd raakten ze ook onder de indruk van hoeveel verschil kleine bijdragen kunnen maken. ‘We zijn bij een kerk geweest in een droog gebied waar dankzij een kleine bijdrage een waterpomp is geïnstalleerd. Daardoor is er nu een grote tuin met allerlei groenten en ook kunnen mensen er voor eigen gebruik water halen. Je ziet hierdoor hoe iets kleins voor een hele gemeenschap effect heeft,’ aldus Anita van der Veen.

‘Toen we terugkwamen hadden we alle drie het verlangen om iets te doen, maar we beseften ook dat we realistisch moesten zijn. Er zijn genoeg gekwalificeerde mensen in Kenia, er is alleen een gebrek aan geld. Het had voor ons geen zin om daar heen te gaan. We wilden daarom iets creëren wat dichtbij onszelf ligt en zo is Business2Share ontstaan. Zonder grote veranderingen kun je zo veel betekenen voor mensen daar’, vertelt Philip Jan Reeb.

Op de website Business2Share.nl kunnen ondernemers een profiel aanmaken waarin zij de diensten en producten die zij aanbieden beschrijven. Hierbij geven zij ook aan welk bedrag of percentage zij zullen overmaken naar een bepaald project als er via dit platform nieuwe business ontstaat. Andere ondernemers en particulieren kunnen op de website zoeken of een bepaalde dienst of producten die zij nodig hebben, wordt aangeboden. Op het moment dat er een deal tot stand komt, maakt de ondernemer die zijn dienst aanbiedt het vooraf besproken bedrag over naar Business2Share zodat het ten goede kan komen aan het aangegeven project.

‘Juist in deze tijden waarin het beschikbare geld om ontwikkelingsprojecten te ondersteunen vaak ontbreekt, biedt dit platform een unieke mogelijkheid. Ondernemers vinden nieuwe klanten via het platform en tegelijk met het afnemen van een dienst of product worden goede doelen ondersteund zonder dat het ten koste gaat van andere budgetten’. zegt Natasja van der Laan.

Op 1 juli om 17.00 uur wordt de stichting officieel opgericht en de website officieel gelanceerd in Kasteel Staverden te Staverden. Zo’n 100 geïnteresseerde ondernemers wonen deze lancering bij. Er zal direct mogelijkheid zijn om deelnemer van Business2Share te worden. Ook u kunt deze feestelijke bijeenkomst bijwonen, meld u daarvoor aan door een e-mail te sturen naar info@business2share.nl.

25-06-2010
Hulpverlening
https://www.Business2Share.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies