Dit weekend op 7 plaatsen Nacht Zonder Dak

Nacht zonder Dak is een groot succes. Vergeleken met vorig jaar is het aantal plaatsen waar Nacht zonder Dak wordt georganiseerd explosief gegroeid. Waar de teller in 2009 op 24 bleef hangen staan er voor 2010 al meer dan 60 gepland. Met dit weekend topdrukte, want er wordt op 7 plaatsen een Nacht Zonder Dak georganiseerd.

© foto: christelijknieuws.nl

Overal zijn zowel de organisatoren als deelnemers enthousiast over dit groeiende initiatief van ontwikkelingsorganisatie Tear. Marleen Kragt uit IJsselmuiden kan hier over meepraten. “Vijf jaar geleden deden er 35 jongeren mee, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een écht evenement. Dit jaar doen er 191 jongeren aan mee. Het is een groot succes en superleuk om te doen!”

Nacht Zonder Dak is een gezellig nachtje doorbrengen in zelfgebouwde hutten van plastic en karton. Door mee te doen aan Nacht Zonder Dak kun je een glimp opvangen van wat sommige jongeren elke nacht meemaken: buiten overnachten, koude tenen, vroeg wakker. Er zijn zoveel jongeren voor wie het leven zonder dak boven hun hoofd geen keuze is, maar noodzaak: straatkinderen. Jongeren in Nederland die meedoen aan Nacht Zonder Dak laten zich sponsoren door familie en vrienden. Met de opbrengst steunen zij een project van Tear voor straatkinderen in Bolivia.Het unieke aan Nacht Zonder Dak is dat het georganiseerd wordt door lokale jeugdgroepen, kerken en scholen. De organisatoren van Nacht Zonder Dak bepalen zelf wanneer en hoe ze het organiseren.

Nacht Zonder Dak in IJsselmuiden is een van de grootste in Nederland. Een voorbeeld voor andere plaatsen in Nederland. “”Het klinkt daarom wellicht wat vreemd, maar toch stoppen we er na dit jaar mee. We zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging die de Nacht zonder Dak gaat vervangen. Wat dat gaat worden, weten we nog niet.””, aldus Marleen Kragt. Maar we blijven Tear ondersteunen. Tear is de landelijke initiatiefnemer van de Nacht zonder Dak. “Het is erg jammer dat Nacht Zonder Dak IJsselmuiden ermee ophoudt, maar we zijn erg blij en dankbaar voor hun deelname van de afgelopen vijf jaar”, zegt Matthijs van Pijkeren, coördinator van Nacht Zonder Dak bij Tear. “We hopen dat anderen geïnspireerd raken door IJsselmuiden en ook een Nacht Zonder Dak gaan organiseren om het tot een nog groter succes te maken en op die manier straatkinderen in Bolivia te helpen.”

Tear verbindt mensen in de strijd tegen armoede. Al 35 jaar. Wij steunen hulp- en ontwikkelingsprojecten van lokale christelijke organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en bieden mensen in Nederland mogelijkheden om hierbij betrokken te zijn.

25-06-2010
Hulpverlening
https://www.nachtzonderdak.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies