Dorcas en GrootNieuwsRadio zoeken bewoners Oekraïnehuis

Van maandag 1 tot en met zaterdag 7 november staat voor de tweede keer het Dorcas Oekraïnehuis op het terrein van GrootNieuwsRadio in Veenendaal. Vanaf vandaag werven hulporganisatie Dorcas en christelijk radiostation GrootNieuwsRadio bewoners voor het huis.

Het Oekraïnehuis is een activiteit van de Dorcas Voedselactie om aandacht te vragen voor de armoedeproblematiek in Oost-Europa en Afrika. Met de voedselactie werden in 2009 ruim 52.000 voedselpakketten ingezameld voor de allerarmsten. Dankzij het Oekraïnehuis werden daar nog eens achtduizend pakketten bij opgeteld. De giftenpot in het huis werd gevuld met 12.500 euro.

Na het succes van het eerste Oekraïnehuis staat de tweede editie nu bijna in de steigers. Vorig jaar bezochten duizenden mensen het huis dat een kopie is van de huizen zoals je ze veel in Oost-Europa tegenkomt; muren van klei en een golfplatendak.

Dorcas en GrootNieuwsRadio zijn op zoek naar vier bewoners die het aandurven om een week lang in het huis te wonen. Zij moeten rondkomen van één Dorcas-voedselpakket en twintig euro zakgeld. In een soortgelijke situatie moeten veel gezinnen in Oost-Europa zien te overleven. De hulporganisatie en radiozender komen voor deze gezinnen in actie. De bewoners van het Oekraïnehuis krijgen namelijk de opdracht om zoveel mogelijk voedselpakketten en giften voor transport in te zamelen. Zij worden daarbij op de voet gevolgd door GrootNieuwsRadio. Solliciteren voor een slaapplaats kan tot 15 augustus via www.grootnieuwsradio.nl/oekrainehuis.

Annemiek, één van de bewoners in 2009, schreef direct na thuiskomst op haar blog: ‘Ongelofelijk, wat een week. Ik word stil van binnen als ik denk aan al die mensen die dankzij de actie een doos vol hoop krijgen.’

Dorcas Voedselactie

In 1995 organiseerde Dorcas voor het eerst de Dorcas Voedselactie. De actie is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met een opbrengst van dan vijftig vrachtwagens vol voedsel voor Oost-Europa en Afrika. Duizenden vrijwilligers organiseren in de eerste week van november op meer dan duizend locaties een locale voedselactie. Rond de vierhonderd kerken, zeshonderd supermarkten en vijftig scholen doen mee. Naast Nederland, zamelt Dorcas ook in Afrikaanse, Oost-Europese en Amerikaanse landen voedsel in. Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

GrootNieuwsRadio

De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio is te beluisteren op 1008 AM en via haar website. De zender zendt 24 uur per dag, zeven dagen per week, programma’s uit met informatie, gospelmuziek in verschillende genres, verzoekjes, reacties van luisteraars, meditaties, Bijbelstudies en kerkdiensten. Meer informatie: www.grootnieuwsradio.nl

05-07-2010
Hulpverlening
https://www.grootnieuwsradio.nl/oekrainehuis

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies