Burgerlijke overheid en Kerk in gesprek over Wmo

Het congres ‘Over samenwerking gesproken’ vindt plaats op 9 december 2010 in Congrescentrum De Werelt, te Lunteren. Dagvoorzitter is Bram Rebergen.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) stimuleert dat mensen meedoen aan de maatschappij. Soms geholpen door anderen. Gemeenten voeren deze wet uit, maar ook voor kerken is het omkijken naar de ander niet nieuw: er zijn veel kerkelijk vrijwilligersprojecten die op het vlak van Wmo en welzijnsbevordering worden uitgevoerd.

Maar kennen de gemeenten en de kerken elkaar wel? En wordt er samengewerkt of is samenwerking niet wenselijk vanwege de scheiding van kerk en staat? Hierover gaan burgerlijke overheden en kerken met elkaar in gesprek tijdens het congres ‘Over samenwerking gesproken’. Het congres focust met name op samenwerking op het gebied van Wmo, sociale cohesie en welzijnsbevordering van burgers. Het congres vindt plaats op donderdag 9 december 2010 in Congrescentrum De Werelt te Lunteren.

Een aantal toonaangevende sprekers zal vanuit verschillende invalshoeken laten zien wat er gedaan kan worden en welke initiatieven er op verschillende plaatsen in Nederland al zijn ontwikkeld. Diverse workshoprondes zorgen voor verdere verdieping en praktische uitwerking. Daarnaast is er veel ruimte om ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen met andere bezoekers in de informatielounge. In deze lounge vindt men informatie over allerhande projecten en organisaties die actief zijn op het gebied van Wmo en sociale cohesie.

Bijzonder aan de opzet van het congres is dat deelnemers actief een bijdrage kunnen leveren aan de workshoprondes en de informatielounge. Via de website www.oversamenwerkinggesproken.nl kunnen projecten tot 2 augustus ingediend worden die voor een workshop of een posterpresentatie in aanmerking komen. Een commissie selecteert de ingezonden bijdragen op relevantie en inzetbaarheid.

Dagvoorzitter is Bram Rebergen. Hij is schrijver, programmamaker, spreker en al jaren actief als beleidsmedewerker binnen zorg- en welzijninstellingen. Momenteel is Bram Rebergen voorzitter van de Raad van Bestuur van De Boei in Bunschoten, een centrum voor welzijn en hulpverlening. Daarnaast is hij onder andere lid van de Wmo-adviesraad in gemeente Bunschoten.

Het congres ‘Over samenwerking gesproken’ vindt plaats op 9 december 2010 in Congrescentrum De Werelt, te Lunteren. Deelname kost € 198,-; dat is inclusief congresmap, lunch, koffie, thee en een informele borrel.

22-07-2010
Samenleving
https://www.oversamenwerkinggesproken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies