RSG Enkhuizen in actie voor takkenvrouwen in Ethiopië

Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen (RSG Enkhuizen) viert op 29 en 30 september en op 1 oktober haar 35-jarig jubileum. Het feestgedruis wordt gecombineerd met de actie ‘Van tak naar vak’, waarbij middelen worden ingezameld voor een project dat hulporganisatie Dorcas in Ethiopië heeft opgezet.

Voor deze actie hebben (oud-)leerlingen en het personeel van de RSG Enkhuizen zich met hart en ziel ingezet, om de leefomstandigheden van de allerarmsten te verbeteren.

Op vrijdag 1 oktober zal de slotmanifestatie van de actie plaatsvinden, waarbij de voorlopige opbrengst ten behoeve van de takkenvrouwen van Ethiopië bekend wordt gemaakt. Deze vrouwen, die hun geld momenteel nog verdienen met het sjouwen van loodzware takken, krijgen door het project van Dorcas scholing en middelen die nodig zijn om een eigen bedrijfje op te zetten. Met de inkomsten die de vrouwen hiermee genereren, kunnen zij zowel in hun eigen levensonderhoud als dat van een groot deel van hun familie voorzien.

André Blank, medewerker van hulporganisatie Dorcas, zal de cheque in ontvangst nemen. Blank: ‘Dorcas is ontzettend blij met de inzet van de leerlingen en het personeel van de RSG Enkhuizen. Mede door hun steun en dat van de betrokken sponsors, krijgt een groot aantal vrouwen in Ethiopië zicht op een beter bestaan.’

28-09-2010
Hulpverlening
https://www.rsg-enkhuizen.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies