Op de Brug jeugdzorg nu ook in Leeuwarden

Op de Brug, een instelling voor christelijk psychologische hupverlening, heeft haar deuren geopend in het eerstelijns gezondheidscentrum Bonnehûs te Leeuwarden. Sinds 1 oktober j.l. wordt daar psychologische hulpverlening geboden aan kinderen en jongeren.

“Op de Brug is mede op basis van een pilot met De Friesland Zorgverzekeraar en UVIT een jaar geleden gestart met het bieden van eerstelijns psychologische zorg vanuit Drachten. In dit jaar zijn we geslaagd kwalitatieve hulpverlening te bieden welke snel en toegankelijk is voor de cliënt. We hebben op dit moment geen wachttijd wat betekent dat iedere behandeling al binnen drie weken kan worden gestart”, aldus Martijn van Lobenstein, directeur van Op de Brug. “Door de opening van een dependance in Leeuwarden wordt deze christelijke psychologische zorg nog toegankelijker voor Noordelijk Friesland!”

Kinder- en jeugdpsycholoog Anneke den Hertog zal vanuit Bonnehûs Leeuwarden haar werkzaamheden verrichten. Kinderen en jongeren met uiteenlopende problemen kunnen zich aanmelden waaronder problemen in: het omgaan met leeftijdgenoten, de relatie tussen ouders en kind, het verwerken van een verlies of het omgaan met angst- of stemmingsklachten. Dit is slechts een greep uit de diverse probleemsituaties waarin, vaak al met kortdurende behandelingen, balans kan worden gerealiseerd.

“Al langere tijd ben ik werkzaam binnen het Bonnehûs” aldus Anneke den Hertog, “nu dan vanuit Op de Brug. Voor veel ouders en kinderen is het prettig om ook voor psychologische hulp in hun eigen gezondheidscentrum of omgeving terecht te kunnen. Voor mij als behandelaar is het prettig werken binnen het Bonnehûs; als dat nodig is kan er kan snel overleg zijn met de huisartsen of andere aanwezige disciplines, zoals het maatschappelijk werk. Ik zie uit naar het verder voortzetten van een plezierige samenwerking en ik hoop dat ouders, kinderen en jongeren Op de Brug weten te vinden voor het krijgen van de juiste hulp.’

De psychologische hulpverlening is direct toegankelijk. De ervaring leert dat de meeste cliënten zich via de website www.opdebrug.nl aanmelden. De website biedt een laagdrempelige wijze van aanmelden, waarbij iedereen altijd binnen enkele dagen reactie krijgt op een hulpaanvraag. Om voor vergoeding van de hulpverlening in aanmerking te komen, vragen de meeste verzekeraars wel een verwijsbrief van de huisarts.

Stichting Op de Brug biedt vanuit Drachten christelijke psychologische hulpverlening aan jongeren, kinderen en volwassenen in Noord-Nederland, dit vanuit het basispakket van de reguliere zorgverzekering. Op de Brug is een eerstelijns zorginstelling en een initiatief van In de Bres; tweedelijns christelijke geestelijke gezondheidszorg. Binnen Op de Brug wordt waar nodig samengewerkt met (huis)artsen, andere hulpverleners en voorgangers & pastoraal medewerkers van kerken.

22-10-2010
Hulpverlening
https://www.opdebrug.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies