Bescherming voor kinderen Haiti tegen cholera

De christelijke kindsponsororganisatie Compassion heeft in Haïti direct actie ondernomen na het nieuws over de uitbraak van cholera in het land.

Zieke sponsorkinderen in het getroffen gebied zijn opgevangen en er worden preventieve maatregelen genomen om gezonde mensen te beschermen en zo verdere besmettingen te voorkomen. Inmiddels zijn er drie van de tweeduizend kinderen in het getroffen gebied opgenomen. Compassion-medewerkers verstrekken schoon water aan sponsorkinderen en hun gezinnen en geven voorlichting over hygiëne bij mensen in tentenkampen.

Getroffen

De meeste zieke Haitianen vertellen dat zij vervuild drinkwater hebben gedronken uit bijvoorbeeld een gracht. Doordat mensen dicht op elkaar wonen, vaak geen schoon drinkwater hebben en weinig weten over hygiëne, verspreidt de ziekte zich snel. De patiënten worden opgenomen in de, nu al overvolle, ziekenhuizen en worden zoveel mogelijk apart gehouden van gezonde mensen.

Compassion

Cholera is lang niet voorgekomen in Haïti, waardoor de meeste mensen niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Medewerkers van Compassion bezoeken alle sponsorkinderen thuis om de situatie op te nemen en voorlichting te geven. Daarnaast verstrekken de projecten ter preventie schoon drinkwater en tabletten. Compassion heeft alle sponsorkinderen na de aardbeving in januari extra medische zorg gegeven. Hun gezondheid wordt gemonitord en de kinderen zijn ingeënt tegen hepatitis A & B, tyfus, tetanus, DTP, de bof en mazelen. De kinderen zijn niet ingeënt tegen cholera, omdat er geen langdurige vaccinatie tegen cholera bestaat.

Cholera

Cholera is een infectieziekte die wordt veroorzaak door een bacterie. Kenmerken van de ziekte zijn dat het diarree en ernstige uitdroging veroorzaakt. De ziekte wordt overgebracht via besmet water. Dat kan door het drinken hiervan, maar ook door het eten van rauwe vis die in vervuild water heeft gezwommen of door het eten van ander voedsel dat in besmet water is gewassen. Cholera kan ook worden overgedragen door contact met ontlasting en braaksel. Via Compassion worden er in totaal bijna 70.000 kinderen in Haïti gesponsord. Hierdoor krijgen zij onderwijs, medische zorg, geestelijk en emotionele begeleiding en horen ze het Evangelie.

26-10-2010
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies