Vijftiende voedselactie dit weekend van start

De vijftiende editie van de Dorcas Voedselactie staat weer voor de deur. Van 31 oktober tot en met 7 november worden op ruim 1000 locaties in Nederland voedselpakketten ingezameld voor de allerarmsten in Afrika en Oost-Europa.

© foto: christelijknieuws.nl

Hulporganisatie Dorcas en GrootNieuwsRadio 1008 AM vragen ook dit jaar op bijzondere wijze aandacht voor de Dorcas Voedselactie: op het terrein van GrootNieuwsRadio in Veenendaal is een ‘Oekraïnehuis’ gebouwd, waarin van 1 tot en met 6 november vier mensen zullen wonen. De omstandigheden waarin de bewoners zullen leven, zijn vergelijkbaar met die van arme Oekraïense gezinnen. Maandag 1 november om 10.00 uur opent EO-presentator Andries Knevel het Oekraïnehuis.

Oekraïnehuis

Het Oekraïnehuis dat op het terrein van GrootNieuwsRadio wordt gebouwd, is een kopie van het type woning waarin veel arme gezinnen in Transkarpaten (Oekraïne) wonen. Voor de bouw van het Oekraïnehuis worden authentieke bouwmaterialen als stenen van klei en stro gebruikt. De toekomstige bewoners van het Oekraïnehuis wonen een week lang in deze woning, waarbij ze moeten rondkomen van een Dorcas-voedselpakket en twintig euro zakgeld. De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio volgt de belevenissen van de bewoners op de voet. De hele week tot en met zaterdag draaien alle programma’s om het Oekraïnehuis. Van 7.00 uur tot en met 21.00 uur wordt geschakeld met de bewoners van het huis, zijn reportages te horen van hun speciale acties en zijn er gasten live in de uitzending die met de voedselactie dan wel Oekraïne te maken hebben. Meer over het Oekraïnehuis is te vinden op www.grootnieuwsradio.nl/oekrainehuis.

Dorcas Voedselactie

De Dorcas Voedselactie wordt gehouden in de week waarin veel kerken Dankdag voor Gewas en Arbeid vieren. In deze week organiseert Dorcas traditioneel de Dorcas Voedselactie. In meer dan 400 kerken, 600 supermarkten en 50 scholen wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Afrika en Oost-Europa. Duizenden vrijwilligers helpen mee met de organisatie van deze actie. Dorcas en GrootNieuwsRadio hopen door deze actie aandacht te krijgen voor de armoedeproblematiek in Oost-Europa en Afrika. Daarnaast willen ze mensen bewegen in actie te komen voor de allerarmsten in deze continenten.

26-10-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies