Katwijkers verzamelen kleding

De gezamenlijke Hervormde kerken hadden zaterdag 30 oktober een succesvolle halfjaarlijkse kledingactie. Bij de Pniëlkerk werden in zeven uur tijd ruim 2500 kledingzakken afgegeven door Katwijkers.

Bestuurders die hun kleding brachten konden in de auto blijven zitten, vrijwilligers haalden de kleding uit de auto en zetten het in de grote vrachtwagentrailer. Vaak gaven mensen bij een zak kleding ook geld voor het bijbehorende transport. In totaal kwam er zo’n 1100 euro binnen.

GAiN (Global Aid Network) is ontzettend blij met de opbrengst. Logistiek coördinator Ad Bor: “Elk half jaar loopt de organisatie als een trein en is het feest om hier te zijn. Je vindt zo’n grote actie alleen in Katwijk en elke keer weer halen we ruim 14.000 kilo kleding op. In het distributiecentrum in Sleeuwijk zullen vrijwilligers de kleding uitzoeken en sorteren. Van de giften sturen we binnenkort een container naar Israël met ingezamelde kleding en incontinentiemateriaal. Via onze partner Helping Hands Coalition komt de kleding bij de juiste personen in Israël. Ruim twee miljoen mensen leven daar in armoede.“

Twintig jaar lang

Zo’n twintig jaar wordt de kledinginzameling gehouden in Katwijk. In het voorjaar gaat de opbrengst naar Oekraïne en in het najaar naar Israël. GAiN zorgt voor het logistieke gedeelte van deze actie.

03-11-2010
Hulpverlening
https://www.gainhelpt.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies