Oost-Europees Oekrainehuis aangeboden op Funda

Op huizensite Funda staat sinds een dag een wel heel bijzonder huis te koop: het Oekraïnehuis. Voor slecht een prikkie: € 2500,- k.k. kan de gelukkige koper in het bezit komen van deze originele Oost-Europese woning. Zie www.funda.nl/koop/veenendaal/huis-47958135-einsteinstraat voor de details.

Het huis aan de Einsteinstraat in Veenendaal is veruit het goedkoopste huis dat wordt aangeboden op Funda. In deze prijsklasse en voor deze kwaliteit is geen ander huis te koop.

Het huis is een kopie van de huizen zoals je ze veel in Oost-Europa ziet: muren van klei en een golfplaten dak. In de eerste week van november wordt met het Oekraïnehuis aandacht gevraagd voor de Dorcas Voedselactie.

Deze vrijstaande woning met uitzicht op de A-12 is zeer knus, maar biedt geen enkele moderne (isolatie)voorziening. Back to basic! Er is verwarming door middel van een houtkachel en sanitaire voorzieningen zijn op loopafstand gelegen… Deze woning is bedoeld om u bewust te maken van de slechte leefomstandigheden in Oekraïne!

Zo veel mogelijk voedsel inzamelen voor de allerarmsten in Afrika en Oost-Europa. Dat is het doel van het Oekraïnehuis dat geheel in het teken staat van de Dorcas Voedselactie. Dus kom in actie en overhandig de bewoners van het Oekraïnehuis persoonlijk uw voedselpakket om de actie te steunen. U kunt het voedsellijstje downloaden zodat u weet uit welke artikelen het voedselpakket mag bestaan. Een gift bij het huis achterlaten mag natuurlijk ook!

brochure: https://www.nationalevoedselactie.nl/_upload/dva/files/10_5335%20Folder.pdf

Maandag 1 november om 10.00 uur opent EO-presentator Andries Knevel, onder meer bekend van de televisieprogramma’s Knevel en Van den Brink en Moraalridders, het Oekraïnehuis. Dorcas en GrootNieuwsRadio 1008 AM vragen met de tweede editie van het Dorcas Oekraïnehuis op een bijzondere manier aandacht voor de Dorcas Voedselactie en daarmee voor de situatie waarin met name ouderen en grote gezinnen in Afrika en Oost-Europa verkeren.

Het Oekraïnehuis dat op het terrein van GrootNieuwsRadio in Veenendaal staat, is een kopie van het type woning waarin veel arme gezinnen in Transkarpaten (Oekraïne) wonen. Voor de bouw van het Oekraïnehuis worden authentieke bouwmaterialen als stenen van klei en stro gebruikt. De bewoners van het Oekraïnehuis wonen vanaf maandag 1 november een week lang in deze woning, waarbij ze moeten rondkomen van een Dorcas-voedselpakket en twintig euro zakgeld.

De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio volgt de belevenissen van de bewoners op de voet. De hele week tot en met zaterdag draaien alle programma’s om het Oekraïnehuis. Van 7.00 uur tot en met 21.00 uur wordt geschakeld met de bewoners van het huis, zijn reportages te horen van hun speciale acties en zijn er gasten live in de uitzending die met de voedselactie dan wel Oekraïne te maken hebben. Meer over het Oekraïnehuis is te vinden op www.grootnieuwsradio.nl/oekraïnehuis en op www.dorcasvoedselactie.nl. Via de laatstgenoemde site kan een donatie worden gedaan.

05-11-2010
Hulpverlening
https://www.funda.nl/koop/veenendaal/huis-47958135-einsteinstraat

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies