Oekrainehuisbewoners hebben 22500 euro ingezameld

Zaterdagavond 6 november rond 20.00 uur werd de deur van het Dorcas Oekraïnehuis in Veenendaal gesloten. Afgelopen maandag 1 november betrokken vier vrijwilligers het Oekraïnehuis dat een replica is van de huizen zoals je ze veel in Oost-Europa ziet.

De bewoners hebben zich met hart en ziel ingezet om de aandacht te vestigen op de armoedeproblematiek in Afrika en Oost-Europa. Daarnaast hebben ze zoveel mogelijk voedselpakketten ingezameld voor de allerarmsten. Jaco Overduin, een van de Oekraïnehuisbewoners, zei tijdens de afsluitingsceremonie: ‘Toen wij in het Oekraïnehuis zaten, realiseerden wij ons pas echt voor wie wij in actie kwamen. Ook zagen wij in hoe belangrijk het is dat naar de allerarmsten wordt omgezien.’

Tussen 19.00 en 20.00 uur blikten de bewoners samen met Evert ten Ham, programmamaker van de christelijke radiozender GrootNieuwsRadio, tijdens een live-uitzending vanuit het Oekraïnehuis terug op de roerige week die achter hen ligt. Rond 20.00 uur kwamen de bewoners naar buiten en omhelsden hun familie en vrienden, die vol spanning op hen stonden te wachten. Kort daarop werd bekendgemaakt dat de bewoners afgelopen week vanuit het Oekraïnehuis 22.500 euro hebben ingezameld. Dit bedrag zal worden gebruikt voor het transport van voedselpakketten naar Afrika en Oost-Europa. Daarnaast werd bekendgemaakt dat volgens de eerste tellingen landelijk tienduizenden voedselpakketten zijn ingezameld. EO Nederland Helpt maakte opnames van de belevenissen van de Oekraïnehuisbewoners en van de sluiting van het Oekraïnehuis.

Landelijke voedselinzamelingsactie

Afgelopen week werd in circa 600 supermarkten in heel Nederland voedsel ingezameld onder het winkelend publiek. Daarnaast zamelden 400 kerken producten in rond de viering van Dankdag voor Gewas en Arbeid. Ook hebben ruim 60 scholen meegedaan aan de voedselactie. Duizenden vrijwilligers waren bij de inzamelingsacties betrokken. De eerste 20.000 voedselpakketten zullen voor Kerst op de plaats van bestemming terechtkomen.

07-11-2010
Hulpverlening
https://www.dorcasvoedselactie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies