Landelijke ondernemers bieden Kenia toekomst

Vanuit heel Nederland kwamen donderdagavond 25 november ondernemers bij elkaar in Garderen. Ze willen met elkaar een duurzame toekomst bieden aan Kenianen. De bijeenkomst is een van de initiatieven van Business2Share.

De naam zegt het al: zakendoen is pas echt bevredigend als het succes gedeeld wordt. Naast het installeren van waterputten en HIV-bestrijding, worden ook studenten ondersteund op de Keniaanse universiteit. Op deze manier kunnen zij straks hun kennis inzetten om de echte problemen in het Afrikaanse land op te lossen. Zo ontstaat er in Kenia een duurzame toekomst.

 

Business2Share is in de zomer van 2010 opgericht door een viertal ondernemers die na een bezoek aan Kenia stappen wilden zetten om te helpen. Niet met het brengen van geld en goederen, maar met duurzame projecten waardoor het land een betere levensstandaard krijgt. Business2Share wilde graag samenwerken met een professionele instantie. Daarom is het initiatief gekoppeld aan Compassion, een internationale organisatie die zich richt op kinderen, jongeren en studenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Philip Jan Reeb, een van de oprichters, is enthousiast: “De toeloop was enorm. Vanuit Friesland tot Amsterdam kwamen ondernemers die allemaal iets willen betekenen voor Kenia. We zijn zelfs van locatie gewisseld om iedereen te herbergen. Het is nu zaak dat we het aanbod goed structureren en vervolgavonden organiseren.”

01-12-2010
Hulpverlening
https://www.business2share.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies