Aftrap eindejaarsactie hulporganisatie Red een Kind

‘Ieder kind een volle maag. Dat is wat wij willen vandaag!’ Dat is de wens van Jetty Mars (groep 7) van de gereformeerde basisschool ‘Smaragd’ uit Zwolle. Haar wens voor kinderen in Azië werd verwerkt op een enorme wenskoek, gebakken door De Stadsbakker uit Zwolle. De Smaragd geeft daarmee het startsein voor een grote actie van de christelijke ontwikkelingsorganisatie Red een Kind: ‘Ieder kind een volle maag’.

© foto Red een Kind

Red een Kind, gevestigd in Zwolle, voert actie om kinderen in Azië en Afrika te helpen aan voldoende voedsel. Wereldwijd sterven er per jaar 6 miljoen kinderen door ondervoeding. ‘Dat is onaanvaardbaar’, vertelt medewerker Gerko Last. ‘Zes miljoen is een ongelooflijk aantal. Wij willen, samen met zoveel mogelijk Nederlanders, kinderen in ontwikkelingslanden aan eten helpen. Bijvoorbeeld door hun ouders een koe te geven, of een geit. Of een eigen groentetuin. Daarmee zijn gezinnen in ontwikkelingslanden enorm geholpen’. Red een Kind heeft ontwikkelingsprogramma’s in veertien landen in Azië en Afrika.

De leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 van GBS Smaragd hebben in de afgelopen weken hun wensen op mogen schrijven voor kinderen in ontwikkelingslanden. Er zijn drie winnende wensen uitgekozen. Deze zijn verwerkt in 1500 wenskoekjes die speciaal voor deze actie zijn gebakken. De leerlingen mogen deze wenskoekjes vandaag uitdelen aan vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes of de buren.

Grote wenskoek

Als klap op de vuurpijl heeft De Stadsbakker uit Zwolle een grote wenskoek (80 bij 60 centimeter) gebakken met de winnende wens van Jetty Mars daarop verwerkt. Arend Kisteman liet weten, waarom hij als bakker graag een bijdrage levert aan deze actie: ‘Zonder dagelijks eten heb je geen energie. Je kunt je niet concentreren. Daarom heeft elk kind recht op een volle maag.’ Samen met de bakker mocht Jetty Mars de wenskoek aansnijden, waarna die onder de 150 leerlingen is verdeeld.

07-12-2010
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies