Kerstnachtdiensten in sporthal

Op vrijdagavond 24 december organiseert de Evangelische Gemeente Hoekse Waard (EGHW) opnieuw twee kerstnachtdiensten in sporthal De Boogerd te Oud-Beijerland.

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de EGHW een kerstnachtdienst in sporthal De Boogerd organiseert. Jaarlijks komen er meer bezoekers op de avond af en om die reden is vorig jaar besloten om twee identieke kerstnachtdiensten aan te bieden zodat er voldoende zitplaatsen zijn. Er wordt verwacht dat er een twee duizend bezoekers zullen komen voor de kerstnachtviering. De toegang voor de avond is gratis.

Dit jaar is het thema van de kerstnachtdienst “Wat doe jij met Kerst?”. De kerstnachtdienst is voor zowel jong als oud en het is voor het hele gezin leuk om kerst op deze wijze met elkaar te beleven in een intieme kerstsfeer. De spreker van deze avond is Kees Baksteen, oudste van de Evangelische Gemeente Hoekse Waard. Verder zal er onder andere een band zijn, samenzang en een dramastuk.

Met het programma van deze avond wordt kerst groots gevierd en wordt stil gestaan bij wat kerst betekent. “Iedereen heeft veel plannen met de kerstdagen, daar kom je wel achter als je iemand de vraag stelt wat ze doen met kerst. We gaan gezellig tijd door brengen met de familie, uit eten, film kijken en zo veel meer. En dat is allemaal prima.”, aldus Kees Baksteen “Maar staan we nog wel stil bij de kerstboodschap?”.

De opbrengst van de collecte tijdens de kerstnachtdiensten is dit jaar voor een project ter ondersteuning van medische hulpverlening in Haïti. Na de natuurramp vorig jaar in Haïti werd er door Doctors On Mission direct een medische expeditie opgezet. Doctors On Mission is voornamelijk actief in de armste regio’s van Bolivia, maar besloot het werkterrein te verruimen naar Haïti. De medische hulpverlening wordt hier nog steeds voortgezet en is vandaag hard nodig na de uitbraak van een cholera epidemie, die zelfs een aantal van de artsen getroffen heeft.

Tijdens de kerstnachtdiensten is er vertaling aanwezig door middel van headsets. Er is vertaling aanwezig naar Engels, Frans, Arabisch en Spaans. Er zal in de zaal worden aangegeven waar men deze headsets kan afhalen.

Voor degene die niet aanwezig kunnen zijn om de kerstnachtdienst mee beleven kunnen op de website van de EGHW via webstreaming de diensten live meemaken. Op dezelfde tijden dat de diensten plaatsvinden kunt u via de website www.eghw.nl meekijken.

De kerstnachtdiensten vinden plaats in Sporthal de Boogerd, Hortensiastraat 5 te Oud-Beijerland, in verband met beperkte parkeergelegenheid wordt men verzocht om zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden en indien mogelijk per fiets te komen. Wanneer u geen vervoer heeft maar wel graag wilt komen kunt u contact opnemen met de organisatie op het nummer 0186-615619. Tijdens de eerste dienst is er crèche aanwezig. Voor meer informatie; www.eghw.nl.

14-12-2010
Kerk
https://www.eghw.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies