Stichting Gewoon Helpen start nieuwe projecten

De stichting Gewoon helpen heeft vorig jaar geld ingezameld voor Sava en Ramona uit Roemenië. Zij waren bekende gezichten in het Noorden. Zij verkochten daklozenkrant. Met behulp van giften is een minikrediet aan hen gegeven waarmee een personentransportbedrijfje is opgezet. Dit initiatief is uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf, Sava is momenteel instaat om gedeeltelijk de lening af te lossen.

De stichting Gewoon helpen heeft vorig jaar geld ingezameld voor een eerste project: Sava en Ramona uit Roemenië. Zij waren bekende gezichten in het Noorden. U kende ze wel. Zij verkochten daklozenkrant de Riepe in Drachten, Roden en Appingedam. Zij waren door de armoede gedreven op zoek gegaan naar een betere toekomst. Een betaalde baan zat er niet in. Met alleen kranten verkopen waren er te weinig inkomsten om van te leven. De stichting vond dat het nu tijd was voor een duurzame oplossing. Met veel dankbaarheid mochten wij merken dat veel mensen gewoon wilden helpen hun bittere armoede en uitzichtloosheid te veranderen in een toekomst voor hen en de kinderen. Met behulp van uw giften is een minikrediet aan hen gegeven waarmee een personen-transportbedrijfje is opgezet.

Verdere hulp om het bedrijf een goede start te geven kwam van een gulle geldschieter uit Groningen. Hij en zijn vrouw volgen Sava in de bedrijfsvoering en bieden daarin professionele ondersteuning. Ze zijn dit jaar al drie keer in Timisoara geweest.

Op dit moment heeft dit geresulteerd in een goed lopend bedrijf waar Sava, Ramona en de twee kinderen van kunnen leven!

Het bedrijf van Sava heeft zo goed gedraaid dat hij in staat was om gedeeltelijk de lening al af te lossen. Maandelijks zal hij de komende tijd de lening verder aflossen.

Deze middelen worden weer opnieuw gebruikt om nieuwe projecten op te zetten om kansloze en door armoede verdreven gezinnen te helpen. Op dit moment zijn wij in gesprek met twee Roemeense en een Bulgaars gezin om hen te helpen een bedrijf te starten in hun eigen land.

Vanzelfsprekend is er eerst zeer nauwkeurig gekeken naar hun werkelijke situatie en zijn er diverse gesprekken geweest met deze gezinnen en de mensen uit hun directe omgeving. Uit alles blijkt dat directe hulp uiterst noodzakelijk voor hen is. Graag wil Stichting Gewoon Helpen hen weer op dezelfde wijze bijstaan zoals bij Sava en Ramona.

Wij stellen de drie gezinnen aan u voor:

Christian Laurentiu Hîrtu (24) en Alice Aurica Tîmpu (18) en hun dochtertje Rachel (8 maanden). Alice is ook in verwachting.

Christian en Alice staan met de daklozenkrant de Herberg op verschillende lokaties in Friesland en Drenthe (Drachten, Heerenveen, Oosterwolde, Steenwijk, Ruinerwold, Havelte, Meppel en Zwolle).

Zij wonen op een camping in Wateren samen met:

Bobi Cosmin Hîrtu (28) en Esther Redica Hîrtu met hun twee zoons David (6) en

Leonardo (8).

Bobi en Esther moeten hun inkomen zien te verkrijgen met behulp van de daklozenkrant de Herberg

Rumen (30) en Milka (27) Iliev en hun dochtertje Dalia (9)

Zij wonen in Drachten. Rumen is muzikant en staat op dinsdag bij de C1000 in de Drait en regelmatig op diverse plaatsen in en rond Drachten. Milka heeft inkomsten uit de verkoop van de daklozenkrant.

Voor alle drie gezinnen geldt dat de inkomsten die zij hiermee verkrijgen niet toereikend zijn om van te leven.

Helaas rest hun geen andere keuze! Terug keren betekent leven in een bittere armoede met weinig tot geen perspectief op een toekomst voor hen en hun kinderen.

Ook nu willen wij proberen samen met deze gezinnen een bedrijfje op te richten in hun vaderland waarmee ze zichzelf kunnen voorzien in hun onderhoud en een toekomst voor hun kinderen en vaak ook hun familie. Ook nu zijn eenvoudigweg uw giften nodig om dit te kunnen realiseren.

(Om deze drie gezinnen te helpen om terug te keren naar hun vaderland en ook daar in hun levensonderhoud te kunnen voorzien zijn er weer middelen nodig om dit te realiseren.)

Wij schatten nog ongeveer 15.000 € nodig te hebben. De bedragen die Sava en Ramona nu terugstorten worden ook weer ingezet om deze mensen weer te kunnen helpen.

Graag willen wij u zeer hartelijk danken voor de hulp die u gegeven heeft en natuurlijk zijn wij ook nu weer afhankelijk van de mensen die gewoon willen helpen.

Doet u ook (weer) mee? Alvast hartelijk dank!

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen via deze website en wilt u ons ontmoeten dan vindt u onderstaand onze web-site, emailadres en telefoonnummers.

Voor meer informatie over de projecten en hoe u het project kunt ondersteunen kijk op www.gewoonhelpen.nl, voor telefonische informatie 0512-539045 of 0512-510433. Of verstuur een mail naar: info@gewoon helpen.nl

Wilt u ons helpen door middel van een gift dan houden wij ons natuurlijk van harte aanbevolen! Bankrekening 44.95.01.051 t.n.v. Stichting Gewoon Helpen, onder vermelding van projecten Bobi, Christian en Rumen.

14-12-2010
Hulpverlening
https://www.gewoonhelpen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies