Inkomsten Compassion stegen met 25 procent

De christelijke kindsponsororganisatie Compassion is ook in het afgelopen jaar flink gegroeid. De inkomsten van de organisatie stegen in het afgelopen boekjaar met 25 procent tot bijna elf miljoen euro. Naast een toename van het aantal gesponsorde kinderen en studenten, zijn vooral de inkomsten uit donaties toegenomen.

Afgelopen maand publiceerde Compassion haar jaarverslag 2009/2010 online. Directeur Jolanda Omvlee: “We zijn dankbaar dat we tegen de economische tendens in een positief boekjaar hebben gehad. Terugkijkend zijn er veel mooie momenten en resultaten geweest waar we trots op mogen zijn. We hopen de komende jaren verder te groeien.”

De inkomstengroei komt ver boven de verwachte groei van 17,3 procent uit. Dit is hoofdzakelijk te verklaren aan de donaties die binnenkwamen aan noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. Vanuit Nederland en België kwam er bijna een miljoen euro binnen bij de organisatie die veertig jaar in Haïti werkt en er sinds januari bijna 70.000 kinderen ondersteunt. Ook de werving van nieuwe sponsors voor kinderen en studenten deed de inkomsten toenemen.

In januari 2010 was het voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie dat er 25.000 kinderen vanuit Nederland tegelijkertijd gesponsord werden. Inmiddels zijn dat er bijna 27.000. Het aantal gesponsorde kinderen steeg in het boekjaar 2009/2010 met 10,8 procent. Het grootste deel van de gesponsorde kinderen, ruim achtduizend, woont in Afrika.

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een lokale kerk met lokale medewerkers wordt uitgevoerd.

Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,1 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden gesponsord. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Een belangrijk onderdeel van het sponsorprogramma is de briefwisseling tussen kind en sponsor. Compassion is een christelijke organisatie, en werkt alleen via lokale kerken. Meer informatie en de online versie van het jaarverslag zijn te vinden op www.compassion.nl.

17-12-2010
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies