Sokkenbrei-actie voor Russische gevangenen

In Rusland zijn ruim 890.000 gevangenen opgesloten onder barre omstandigheden. 90 procent van de gevangenen is ziek, velen hebben HIV. GAiN (Global Aid Network) trekt zich het lot van deze gedetineerden in noordoost Rusland aan en start daarom een sokkenbrei-actie. Doel van de actie is om mensen te mobiliseren om te gaan breien voor Russische gevangenen.

De temperatuur in de gevangenissen daalt regelmatig enkele tientallen graden onder nul. De meeste gevangenen dragen geen sokken, waardoor veel gevangenen onnodig pijn leiden en (voet)klachten hebben.

De Fin Pepe bezoekt jaarlijks vele gevangenissen. Hij heeft tijdens zijn reis altijd sokken bij zich die hij uitdeelt onder Russische gevangenen. In de nor vertelt en zingt Pepe over Jezus voor de gevangenen en hun bewakers. Inmiddels zijn er meer dan 80.000 sokken verspreid en veel gevangenen staan open voor het evangelie. Enkele vrijgekomen gevangenen zijn nu zelfs dominee.

22-12-2010
Hulpverlening
https://www.gainhelpt.nu/rusland

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies