Roel Kuiper presenteert boek in aanloop Eerste Kamerverkiezingen

In de aanloop van de Staten- en Eerste-Kamerverkiezingen presenteert senator Roel Kuiper zijn boek Mijn land. Hierin geeft hij zijn persoonlijke impressies van de Nederlandse politiek en geeft hij commentaar op actuele ontwikkelingen. Op 22 januari zal het boek gepresenteerd worden tijdens de Vriendendag van de ChristenUnie in Den Haag.

Prof. dr. Roel Kuiper is sinds 2007 Eerste Kamerlid namens de ChristenUnie. In 2011 is hij lijsttrekker voor zijn partij voor de Eerste Kamer. In zijn boek Mijn land – politieke verkenningen geeft Kuiper zijn visie op de huidige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Meer beschouwelijke passages wisselt hij af met persoonlijke verhalen, waarin hij vertelt hoe allerlei ervaringen hem hebben gevormd als christen-politicus.

 

Kuiper toont zich een pleitbezorger van een sterke en zelfstandige rol van de senaat. Hij pleit ervoor dat de Eerste Kamer gebruik gaat maken van haar recht op onderzoek, de parlementaire enquête. Hij denkt dan vooral aan ‘sluimerende kwesties’ die meer op de achtergrond spelen, zoals de gevolgen van jarenlang softdrugsbeleid, het resultaat van alle onderwijsvernieuwing, of problemen rond de jeugdzorg (zie hoofdstuk 15). Volgens Kuiper is een actieve Eerste Kamer van belang om voldoende gewicht te geven aan de parlementaire democratie. ‘Over de verkiezing ervan – die nog een oude situatie weerspiegelt – moeten we nog eens grondig nadenken. Maar een politiek actieve Eerste Kamer in instabiele tijden is geen overbodige luxe’ (hoofdstuk 5). 

 

De presentatie van het boek vindt plaats tijdens de jaarlijkse Vriendendag van de ChristenUnie, waarop leden en geïnteresseerden CU-politici kunnen ontmoeten.

 

·         Tijdstip: vanaf 12:30 uur

·         Locatie: Tweede Kamergebouw, ingang Lange Poten 4

 

Tussen 1995-2002 was Roel Kuiper directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de RPF en de ChristenUnie. Daarnaast is hij onder meer bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef verscheidene artikelen en boeken over christelijke politiek.

18-01-2011
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies