Hulp aan extreem arme vrouwen in Bangladesh

Het EO programma ‘Nederland Helpt’ gaat vanmiddag (en de komende drie uitzendingen) over hulp aan extreem arme vrouwen in Bangladesh. De reportage is gemaakt in Gaibandha, waar Dark & Light samen met o.a. ICCO & KerkinActie en LEPRAzending werkt aan verbetering van voedselzekerheid voor deze kwetsbare groep.

In één van de afleveringen is Shilpy te zien. Zij is verlamd en ligt de hele dag op een matje van stro. Als het regent lekt het dak en ligt ze tussen de modderplassen. Zij heeft een goed medisch onderzoek nodig en een operatie. Tot ons grote verdriet is Shilpy kort na de opnames overleden.

In een andere aflevering het verhaal van Nasma. Zij is al drie keer land kwijt geraakt aan de overstromingen. Haar man heeft haar verlaten (na een huwelijk van mishandeling). Nu leeft ze totaal onbeschermd naast een spoor in een hutje samen met haar zoon en haar moeder.

 

Amena was acht jaar oud toen het noodlot toesloeg. Door een medische fout raakte zij aan beide benen verlamd. Dat was het begin van een leven van afwijzing en isolement. Ze werd door haar ouders weggestopt. Niemand zag naar haar om. Via het project kreeg Amena een rolstoel, fysiotherapie en hulp om een eigen winkeltje op te starten. Ondanks haar verdriet en frustraties heeft haar leven weer zin gekregen!

20-01-2011
Hulpverlening
https://www.darkandlight.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies