Samenwerking van christelijke ondernemers

Christennetwerk|gmv wil als vakbond bijdragen aan een samenleving waarin we oog hebben voor elkaar en elkaar helpen als dat nodig is. Juist in een samenleving die steeds individualistischer wordt, is het van belang (weer) een appèl te kunnen doen op elkaar.

© foto christelijknieuws.nl

Wij sluiten aan op voor ons belangrijke Bijbelse waarden als: dienstbaarheid, solidariteit, zingevend bestaan, rentmeesterschap, duurzaamheid, rechtvaardigheid en het recht om te kunnen voorzien in eigen levensonderhoud.

Jaarlijks brengt christennetwerk|gmv de Nota arbeidsvoorwaardenbeleid uit. De titel van deze Nota is dit jaar (Samen)werken aan werkzekerheid. In deze Nota staan de standpunten van christennetwerk|gmv over de sociaaleconomische ontwikkelingen in de Nederlandse maatschappij.

(Samen)werken aan werkzekerheid doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid om competenties te gebruiken en talenten te ontplooien. (Samen)werken aan werkzekerheid gaat ook over dienstbaarheid, het doet een beroep op je om je talenten in te zetten daar waar nodig: in betaald werk, maar ook als vrijwilliger bij de sportclub, bij een zieke buurvrouw of bij de voedselbank.

Mensen zullen, of ze willen of niet, tijdig de stap naar ander werk moeten maken. Dat kan ook buiten de eigen organisatie, het eigen beroep of de sector zijn. Om die stap te kunnen maken is het belangrijk verzekerd te zijn van werk. Wendbaarheid (flexibiliteit) is een voorwaarde voor het behoud van (werk)zekerheid. Een en ander kan bereikt worden door mensen hun talenten optimaal te laten benutten en ontplooien. Hun arbeidsproductiviteit wordt daardoor hoger, hun tevredenheid groter en daarmee zijn ze weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt.

In de Nota presenteert christennetwerk|gmv ook de loonvraag voor 2011. In onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden zal christennetwerk|gmv in 2011 1,5% loonsverhoging vragen. Door de koopkracht te behouden blijven mensen vertrouwen houden in de economie. Daarom wil christennetwerk|gmv dat de lonen in 2011 tenminste gecorrigeerd worden voor de inflatie.

22-01-2011
Samenleving
https://www.cgmv.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies