Annemieke Koelewijn zingt op NBG-regioavond in Bunschoten

Na een tijd niet meer gezongen te hebben, vanwege het overlijden van haar man, treedt Annemieke Koelewijn weer op. Dit zal plaatsvinden op de de eerste regioavond van dit jaar van het Nederlands Bijbelgenootschap, in Bunschoten.

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) houdt op maandag 31 januari de eerste speciale regioavond voor leden, vrijwilligers en belangstellenden. Thema is: Toekomst voor het Bijbelwerk.

Annemieke Koelewijn zingt vanuit haar hart en dat spreekt veel mensen aan. Na een lange tijd niet te hebben opgetreden, komt zij voor het NBG weer in de schijnwerpers staan.

Naast het optreden van Annemieke Koelewijn is er veel aandacht voor het werk in het buitenland (Peru) en activiteiten in Nederland die gericht zijn op jongeren.

Het thema voor de regioavonden is Toekomst voor het bijbelwerk. Dit sluit aan bij het thema van de Bijbel10daagse van het afgelopen jaar. Toen ging ook een wervingscampagne van start, waarbij mensen persoonlijk gevraagd werd om het bijbelwerk te steunen met een gift of door lidmaatschap.

Visser: ‘De vraag naar bijbels blijft onverminderd hoog. Er is nog veel werk te doen als het gaat om het vertalen en verspreiden van bijbels. Maar het is de moeite waard.

Tijdens de regioavonden worden ook enkele nieuwe initiatieven getoond rondom jongeren. Verrassende projecten met het oog op de toekomst.

Onlangs bezocht Henk Ruiter namens het NBG diverse bijbelprojecten in Peru. Het is ontroerend wat zij te vertellen hebben. Mensen die een bijbel als een kostbare schat tegen hun hart drukken, kinderen die opgetogen hun bijbelboekjes in ontvangst nemen. Geweldig!’ Mensen kunnen door de inspirerende verhalen en beelden van Henk Ruiter, NBG-regiocoördinator voor de regio Noord, meebeleven wat het bijbelwerk betekent in een land als Peru.

‘Al bijna 200 jaar is het NBG actief met het vertalen en verspreiden van de Bijbel,’ zegt CeesJan Visser, directeur van het NBG. ‘Dat werk kan gedaan worden dankzij de trouwe steun van onze leden en donateurs. We laten graag zien welk effect ons werk heeft. Dat doen we via ons kwartaalblad, maar ook door het organiseren van regioavonden.’

In Bunschoten-Spakenburg is een werkgroep actief voor het bijbelwerk van het NBG. Ook zijn veel mensen lid van het bijbelgenootschap. Een veelkleurig programma laat bezoekers iets zien van het effect van hun inspanningen. Iedereen is dan ook van harte welkom!

Locatie van de eerste NBG-regioavond:

Immanuelkerk, Plevier 2 in Bunschoten

Ontvangst met koffie: 19.30 uur, aanvang programma: 20.00 uur, toegang gratis.

25-01-2011
Media
https://www.bijbelgenootschap.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies