Op adem komen in de stilte in Amerongen

Een reactie: “Ik kwam voor de rust en stilte, en kreeg méér, nl. gastvrijheid, betrokkenheid en liefde. Ik heb de nabijheid van God ervaren en de troost uit Zijn Woord. Het heeft me goed gedaan hier te zijn: even op adem komen bij onze Schepper. Ik kom graag nog eens terug!” (foto: gastvrouw zr. Gerda Bieshaar van Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen)

Eén van de reacties uit het gastenboek van het gastenverblijf van het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen.“Dat is precies wat we beogen met het gastenverblijf”, reageert gastvrouw zr. Gerda Bieshaar. “Wij weten ons als diaconessen welkom en geliefd door God. Vanuit deze basis bieden we een gastvrij thuis voor anderen, een plaats waar de ontmoeting met God en de ander belangrijk is en mensen zich gezien en gehoord weten.”

Het gastenverblijf voorziet in een behoefte. Er is veel vraag naar rust, bezinning en retraite. In de hectiek van onze maatschappij zijn momenten van rust geen overbodige luxe. Augustinus zei het al: ‘Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U, o Heer’. Het gastenverblijf wil een oase, een schuilplaats zijn, een plaats om even op adem te komen. De een heeft een time-out nodig na een drukke periode, de ander wil zich voorbereiden op een belangrijke beslissing of gewoon eens in alle rust een boek lezen. Doel is dat mensen door de ontmoeting met God en Zijn Woord bemoedigd hun levensreis vervolgen.

Het gastenverblijf is zowel geschikt voor individuele gasten als voor groepen tot 16 personen. Een retraite boeken van een weekend of midweek is mogelijk, maar langer kan ook. Een verblijf is gebaseerd op logies & ontbijt of volpension. Er is geen programma, gasten zijn geheel vrij in de indeling van hun dag. Broodmaaltijden kunnen worden klaargemaakt in de keuken van het gastenverblijf. De warme maaltijd kan men op de afdeling geserveerd krijgen of samen met de zusters gebruiken. Ook is er de mogelijkheid gebruik te maken van de bibliotheek en de gebedsruimte van de diaconessen.

Wat nemen mensen mee van zo’n verblijf? Zr. Gerda: “Veel mensen leven met pijn uit het verleden en worstelen daar in het heden mee. Gasten die daar behoefte aan hebben, bieden we een luisterend oor en de mogelijkheid voor een pastoraal gesprek. Het is mooi om samen te bidden en de worstelingen en pijn bij God te brengen. Steeds weer ben ik dankbaar als ik zie dat mensen met nieuwe moed en vertrouwen hun weg met God vervolgen.”

Wie interesse heeft voor een retraite in het gastenverblijf van het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen, kan contact opnemen met de receptie, tel. 0343-459 595. Zie ook www.zdh.nl

14-02-2011
Samenleving
https://www.zdh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies