Reformatorisch Dagblad viert jubileum

Op 1 april viert het Reformatorisch Dagblad haar 40-jarig jubileum. Rond die datum zullen tal van feestelijkheden georganiseerd worden. Zo verschijnt er een jubileumnummer van de krant en zal er een jubileumcongres plaatsvinden voor vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, kerken en het onderwijs waarbij bezinning op de identiteit centraal staat.

Algemeen directeur van het RD ir. B. Visser:

Het jaar 2011 is voor het Reformatorisch Dagblad een jubileumjaar. Op 1 april 1971 verscheen namelijk de eerste editie van onze krant. Dat geeft in de allereerste plaats reden tot dankbaarheid; “Wat hebt gij, dat gij niet hebt ontvangen”? Die tekst is niet zonder reden te zien bij de ingang van ons gebouw; iedere werkdag worden wij hierbij bepaald.

Vanuit die gedachte is het vieren van een jubileum zeker geen automatisme. Toch willen we deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Aan de ene kant juist uit dankbaarheid, maar ook om stil te staan bij een belangrijke opdracht die wij als mediabedrijf hebben: een zoutend zout zijn.

Dat is dan ook het thema van dit jubileumjaar: ‘Een zoutend zout!?’ Zijn wij dat voldoende? Of lopen ook wij het gevaar om smakeloos te worden? Het 40-jarig bestaan van het Reformatorisch Dagblad is een goede gelegenheid om te spreken over die vraag. Samen met iedereen die nu bij de krant betrokken is of dat ooit was.

Naast de inhoudelijke bijeenkomsten rond het thema zullen er in dit jubileumjaar ook feestelijke activiteiten worden georganiseerd. Dat zal gezien de huidige tijd van bezuinigingen en economische problemen uiteraard met een bepaalde mate van soberheid gebeuren. Voor verschillende activiteiten zullen we een bijdrage vragen op basis van kostprijs, en tegelijk zoveel mogelijk voordeel geven. Wat kunt u zoal verwachten?

Het begint met een speciale jubileumuitgave op 1 april. Er zal later dit jaar een jubileumcongres plaatsvinden voor vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, kerken en het onderwijs waarbij bezinning op onze identiteit centraal staat. Een serie van speciale abonneedagen zal in en rond Apeldoorn en Den Haag worden gehouden. Verder kunt u alvast uitkijken naar een jubileumspel over 40 jaar RD en een boeiende expositie van materialen uit de geschiedenis van onze krant.

Over alle activiteiten, bijeenkomsten en voordeelacties voor abonnees zult u uitgebreid worden geïnformeerd via de krant, website en speciale jubileumbulletins. Graag nodigen wij u / jou uit om met ons mee te doen!

Lees het hele artikel op de site van het RD via onderstaande link.

22-02-2011
Media
https://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/van_krant_naar_mediabedrijf_een_zoutend_zout_1_535299

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies