Maher en Dina hebben Egypte verlaten

GORINCHEM – De Egyptische christenen Maher El-Gohary en zijn dochter Dina (16) zijn er gisteren in geslaagd om Egypte te verlaten. Dat meldt SDOK, een stichting die zich inzet voor vervolgde christenen.

Maher en Dina leefden onder grote druk in Egypte sinds ze na hun bekering tot het christendom geprobeerd hebben om in 2009 via de rechter de vermelding op hun paspoort te laten veranderen van moslim in christen. Deze poging mislukte en vanwege diverse bedreigingen leefden ze sinds die tijd ondergedoken. Toen ze in september 2009 naar China probeerden te ontkomen, werden ze op de luchthaven van Caïro tegengehouden en werden hun paspoorten in beslag genomen.

Enkele dagen geleden kregen Maher en Dina hun paspoorten terug en donderdag 24 februari lukte het hen om Egypte te verlaten. Maher liet aan lokale contactpersonen van SDOK weten dat hij op de luchthaven in eerste instantie streng werd ondervraagd maar zei na afloop toch tevreden te zijn over de manier waarop hij en zijn dochter zijn behandeld. Ze verblijven momenteel in Syrië en hopen toestemming te krijgen om zich in Amerika te vestigen.

SDOK zet zich in ten dienste van vervolgde christenen. Centraal staat daarbij het tot stand brengen en versterken van verbondenheid tussen christenen in Nederland en vervolgde christenen wereldwijd. Daarbij laat SDOK zich leiden door de Bijbelse opdracht aan alle christenen om als één lichaam met elkaar verbonden te zijn en te delen in lijden en vreugde. Meer informatie op www.sdok.nl

25-02-2011
Buitenland
https://www.sdok.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies