Begrafenis Ebel Kremer maandag in besloten kring

Jan Hooikammer van de Vrije Baptistengemeente in Groningen laat weten dat maandag 7 maart zendingswerker Ebel Kremer in besloten kring begraven zal worden. Pers en andere bezoekers zijn daarbij niet welkom. Uit piëteit voor Lora, familie en vrienden vraagt hij tevens hen niet te benaderen zodat zij op waardige wijze het verlies van Ebel kunnen verwerken en afscheid kunnen nemen.

Meerdere gewapende overvallers drongen in de nacht van donderdag op vrijdag 25 februari rond 1 uur plaatselijke tijd het huis van de familie in Athi River, Kenia binnen. De 36-jarige Ebel werd hierbij neergeschoten en vermoord. Zijn vrouw Lora werd zwaar lichamelijk mishandeld. De 2 kinderen waren ook in huis, maar bleven ongedeerd. Ook een nachtwaker raakte gewond.

Ebel & Lora werkten sinds februari 2008 als vrijwilligers bij Youth With A Mission (YWAM) in Kenia. Zij woonden en werkten op het terrein van het YWAM centrum in Athi River. Hier leverden zij een bijdrage aan de peuteropvang en christelijke trainingsschool aldaar. Daarnaast zijn zij in samenwerking met YWAM het project Maanzoni Children’s Village gestart. Dit project heeft als doel om 8 huizen te bouwen waar lokale pleegouders aan 12 weeskinderen een zo normaal mogelijke gezinssituatie willen bieden. Het is nog te vroeg om de gevolgen voor het project te overzien.

De gebeurtenis wordt door de politie onderzocht als een gewapende roofoverval. De accommodaties op het terrein van 70 hectare biedt plaats aan 25 vaste staf en vrijwilligers. Daarnaast waren er ten tijde van de overval nog eens 50 studenten en bezoekers op het terrein aanwezig. De politie hoort mensen en neemt aanvullende veiligheidsmaatregelen. Ook YWAM zelf heeft extra maatregelen getroffen.

Lora en haar kinderen zijn opgevangen door vrienden in het 50 kilometer verderop gelegen Nairobi. In het weekend zijn familie en vrienden naar Kenia gevlogen om hen bij te staan. Woensdag 2 maart is de familie samen veilig teruggekomen in Nederland.

Op maandag 7 maart zal Ebel in besloten kring begraven worden. Op verzoek van de familie is de pers niet welkom bij de begrafenis en de bijeenkomst daaraan voorafgaand. Uit piëteit voor Lora, familie en vrienden vragen wij u tevens hen niet te benaderen zodat zij op waardige wijze het verlies van Ebel kunnen verwerken en afscheid kunnen nemen.

Ebel & Lora zijn als zendelingen uitgezonden door de Vrije Baptistengemeente Groningen (VBG). De leden van de VBG zijn vrijdagmiddag geïnformeerd. Veel leden kwamen ‘s avonds samen in het kerkgebouw om met elkaar te bidden en te praten. Ook is er direct een echtpaar van de gemeente naar Kenia gevlogen om Lora en de kinderen namens de gemeente bij te staan.

28-02-2011
Buitenland
https://vbgroningen.nl/ebel-lora/informatie

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies