Provinciale Statenverkiezingen en Eerste Kamerverkiezingen

Vandaag woensdag 2 maart worden de leden van Provinciale Staten gekozen. De SGP doet aan deze verkiezingen mee in Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland. Verder met een ineengeschoven lijst van ChristenUnie-SGP in Noord-Holland en in Noord-Brabant.

Wie voor Provinciale Staten gaat stemmen, stemt niet alleen voor de eigen provincie, maar ook voor het hele land. Want de Statenleden kiezen op hun beurt weer de leden van de Eerste Kamer. De Eerste Kamer kan een kabinet maken of breken. Het kabinet beseft dat maar al te goed. En de oppositie ook! De SGP telt nu twee zetels in de Eerste Kamer. Omdat de Kieswet is veranderd, loopt die tweede zetel gevaar.

 

Op Statenleden met hart voor het principe en oog voor de praktijk. En -indirect- op Kamerleden die in Den Haag het verschil kunnen maken. Zeker nu!

Een stem op de ChristenUnie gaat om meer dan zetels alleen. Je kiest in wat voor land je wilt wonen! De ChristenUnie staat voor christelijke politiek op basis van principes. Voor politiek die socialer, duurzamer en rechtvaardiger is.

Ons land wordt beter als christelijke waarden ons leiden. Die hebben onze samenleving sterk gemaakt. Verantwoordelijkheidsbesef, naastenliefde, rechtvaardigheid en trouw maken een land sterk. De ChristenUnie gelooft in een sterke samenleving, waar mensen naar elkaar omzien. De ChristenUnie heeft een hoopvolle toekomst voor ogen. Een toekomst waarin elke Nederlander een rol speelt. Een samenleving van het samen doen.

Problemen benoemen is makkelijk. Oplossingen bedenken beter. De ChristenUnie is in alle bestuurslagen actief, van plaatselijke gemeenten tot Europa, en neemt verantwoordelijkheid in colleges, raden en parlementen. De uitdagingen zijn voor iedereen anders, maar het doel blijft hetzelfde: Als navolgers van Christus werken aan een sterk Nederland.

Geen halve woorden, geen daadkracht zonder doel, maar duidelijke politiek. Uit overtuiging!  


Christelijke waarden zijn wezenlijk voor onze samenleving. Ze leren mensen in goede verhoudingen met elkaar te leven. De godsdienstvrijheid en andere grondwettige vrijheden zijn ons lief. We dragen verantwoordelijkheid voor wat ons is toevertrouwd. Wij verdedigen de rechtsstaat en de waarden waarop deze gebouwd is. 


De ChristenUnie gaat de strijd aan met alles wat ons land van binnenuit rot maakt. Stop radicaal met drugsverkoop, tolereer geen straatgeweld en de kwalijke praktijken van de prostitutie, weg met illegale handel, pak op wie vervolgd moet worden, geef winkeliers hun veiligheid terug, wees streng en rechtvaardig.


Er moet bezuinigd worden. We hebben op te grote voet geleefd en ons te diep in de schulden gestoken. Maar dat mag gezonde ontwikkeling niet frustreren. Investeer in ontwikkeling en bezuinig niet op talent. Laat de kwetsbaren de rekening niet betalen. Stel er een eer in voor hen te zorgen. Geef alle ruimte aan jongeren en startende gezinnen.


De ChristenUnie wil gezonde bedrijvigheid in alle provincies. Er moet werk zijn voor iedereen. Investeer in de landbouw en wees trots op ambachtswerk. Zet in op innovatie en vernieuwing en behoud van werkgelegenheid. Sterke bedrijven hebben oog voor het milieu en voor mensen met een beperking.


Provincies hebben een regierol en houden een belangrijke functie. Zij brengen  samenhang tussen landbouw, stedelijke ontwikkeling, natuurbeheer, energie en infrastructuur. Regionale verscheidenheid geeft kleur aan ons land. We willen een leefbaar en bereikbaar Nederland.

01-03-2011
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies