Baptisten Seminarium houdt open lesdagen

Het Baptisten Seminarium in Barneveld houdt op vrijdag 11 en vrijdag 18 maart van 16.00 tot 20.00 uur open lesdagen, om potentiële nieuwe studenten kennis te laten maken met de verschillende opleidingsvarianten theologie die daar worden aangeboden. Theologie studeren kan daar via verschillende routes, op hbo- en academisch niveau, in voltijd en deeltijd, en in samenwerking met diverse andere onderwijsinstellingen.

De academische leerroute biedt de mogelijkheid een universitaire studie theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam te combineren met de kerkelijke opleiding aan het Baptisten Seminarium. De hbo-leerroute in deeltijd wordt verzorgd in samenwerking met de ambtsopleiding van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten Azusa aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Utrecht en Zwolle. En de hbo-Baptistenvariant biedt de mogelijkheid een hbo-studie elders deels te combineren en deels aan te vullen met de opleiding aan het Seminarium. Al deze opleidingen kunnen uiteindelijk leiden tot een algemene beroepbaarstelling binnen de Unie van Baptistengemeenten.

Wie overweegt theologie te gaan studeren of zich daar eens op wil oriënteren, is van harte welkom om kennis te komen maken en een college te volgen op 11 of 18 maart. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Teun van der Leer, rector van het Seminarium, tel. 06-33588634 of teun.vanderleer@baptisten.nl. Bekijk ook het nieuwe promotiefilmpje op www.baptisten.nl/seminarium.

Het baptisme is een stroming binnen het protestantisme, ontstaan in 1609 onder Engelse vluchtelingen in Amsterdam. Kenmerken van het baptisme zijn onder meer de doop door onderdompeling op grond van persoonlijk geloof, een congregationalistische kerkstructuur en een sterke onderlinge betrokkenheid. Wereldwijd zijn er circa 100 miljoen baptisten. In Nederland hebben ruim tachtig lokale baptistengemeenten zich met elkaar verbonden binnen de Unie van Baptistengemeenten in Nederland.

06-03-2011
Kerk
https://www.baptisten.nl/seminarium

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies