Tsunami in Japan

Na de aardbeving en de verwoestende tsunami die in de vroege ochtend de kustgebieden van Japan troffen, zijn

World Vision collega’s in het gebied rondom de Stille Oceaan in hoogste staat van paraatheid. Aziatische, Noord- en Zuid-Amerikaanse landen kunnen ook worden getroffen door de vloedgolf. Voor verschillende kustregio’s in de hele Pacific zijn tsunamiwaarschuwingen afgegeven.

Van Eijle: “De gevolgen zijn nog nauwelijks te overzien, maar de noodhulpteams staan gereed.” Collega’s uit de regio’s melden dat de tsunami een soortgelijk effect heeft als de tsunami in 2004. Ruud van Eijle, directeur van World Vision in

Nederland vertelt: “We zijn vooral bezorgd om de kleine eilanden waar de mensen in armoede leven. Zij kunnen zich niet beschermen tegen het natuurgeweld. Onze noodhulpteams zijn gereed. Maar op dit moment zijn de gevolgen van de ramp nog nauwelijks te overzien. De tsunami is nog onderweg naar onder andere Indonesië, de Filipijnen, Papua New Guinea en de Solomon eilanden. Landen waar World Vision medewerkers op dit moment meehelpen aan het evacueren van mensen.”

World Vision heeft duurzame ontwikkelingsprojecten in de volgende landen die kunnen worden getroffen door de tsunami: Taiwan, de Filippijnen, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Australië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Chili, Ecuador, Colombia en Peru. Medewerkers helpen de inwoners om te evacueren naar hoger

gelegen gebieden. De rampbestrijdingsteams staan klaar en zodra het kan wordt er gestart met het verlenen van noodhulp.

Ook verleende World Vision noodhulp bij de rampen op de Solomon Eilanden en Samoa. Bij de gevolgen van de tsunami in 2004 in de Indische Oceaan waren World Vision medewerkers snel ter plaatse. Evenals bij de aardbevingen in Chili en Haïi.

Personeel in de Filippijnen: “In de kustplaats Palanan heeft World Vision een hulpoperatie gestart. Gelukkig konden we de lokale overheid op de hoogte brengen van de naderende tsunami. De evacuatie is in volle gang.”

In de media wordt gesproken over de vijfde grootste aardbeving in de wereld sinds 1900. Het Pacific Tsunami Warning Centre heeft tsunamiwaarscuwingen afgegeven voor meer dan 50 locaties. Sommigen daarvan zijn heel ver weg; namelijk de westelijke kusten van Chili en Peru.

11-03-2011
Buitenland
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies