Dit gaat goed op school-Actieweek

Van 21 tot en met 25 maart 2011 organiseert 5010 een actieweek ‘Dit gaat goed op school!’ Tijdens deze week staan de positieve ervaringen van ouders met de school van hun kind centraal. De praktijkverhalen van ouders worden aangeboden aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Dit initiatief van 5010 sluit aan bij de ambitie van het ministerie om te laten onderzoeken ‘wat werkt’ in het onderwijs. De actieweek van 5010 richt zich specifiek op de mening en ervaring van ouders.

Focus op kwaliteit in school

Ouders worden opgeroepen om hun succeservaringen met het onderwijs te melden bij 5010. “De kwaliteit van het onderwijs zit vaak in kleine dingen”, volgens Cécile de Bruin, coördinator van 5010.

Ouders met kinderen in het basis of voortgezet onderwijs kunnen tijdens de actieweek bellen met 0800-5010 om te melden wat goed gaat en wat werkt op de school van hun kind. Het meldpunt is elke schooldag tussen 10.00 en 15.00 gratis te bereiken via 0800-5010.

Met deze actieweek wil 5010 een positief geluid laten horen en laten zien wat er goed gaat op scholen en hoe inventief scholen, samen met ouders, zijn om problemen aan te pakken en op te lossen. Cécile de Bruin: “Ouders moeten juist van zich laten horen wanneer het goed gaat op school. Van succesverhalen valt veel te leren. Zo kunnen we bijdragen aan beter onderwijs voor alle leerlingen.”

5010 is de landelijke informatie- en adviesdienst voor ouders over onderwijs. Het is een samenwerkingsverband van zes ouderorganisaties voor het onderwijs en ouderorganisaties van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag of een handicap: de LOBO, NKO, OUDERS & COO, de VOO, Balans en de CG-Raad. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap subsidieert 5010.

Op www.5010.nl is veel informatie over het onderwijs te vinden. Ook kunnen ouders hier zelf een vraag stellen.

14-03-2011
Onderwijs
https://www.5010.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies