Conferentie over de uitdagingen voor de kerk in Nederland

“Wat is de belangrijkste uitdaging voor de kerk en het missionaire werk na de congressen van Kaapstad 2010 en Edinburgh 2010? Wat kunnen we daar in Nederland mee?” Dat zijn vragen waar veel christenen en christelijke organisaties intensief mee bezig zijn. In dat kader vindt op zaterdag 14 mei a.s. de conferentie ‘Hope for Holland’ plaats.

Philip Jenkins is een deskundige op het gebied van de ontwikkelingen binnen het wereldwijde christendom. Hij publiceerde tot nu toe 24 boeken en tal van artikelen.

Op 14 mei geeft hij zijn visie de missionaire uitdagingen voor de kerk op ‘Gods continent’ en specifiek in Nederland.

Niek Tramper, algemeen secretaris van de Europese Evangelische Alliantie, houdt een lezing over de betekenis van beide congressen voor Nederland.

Tijdens de bijeenkomst presenteert Henk Medema zijn nieuwe boek ‘Totaal Christendom’ over het congres in Kaapstad. Deelnemers aan deze conferentie krijgen dit boek mee.

’s Middags staan drie workshops gepland:

– De uitdagingen van de analyse van Philips Jenkins

– De uitdagingen van ‘Kaapstad’ door Henk Medema en Niek Tramper

– De uitdagingen van ‘social media’ voor kerk en zending door Eric van den Berg, informatiewetenschapper en initiatiefnemer van Isidorusweb.

‘Hope for Holland’ wordt georganiseerd door Lausanne Nederland; een samenwerkingsverband van Evangelische Alliantie (EA), Nederlandse Zendingsraad (NZR) en de Evangelische Zendinsgalliantie (EZA).

De GZB (Gereformeerde Zendingsbond), IZB – Vereniging voor zending in Nederland, SKIN (Samen Kerk in Nederland) en Connecting Churches hebben meegewerkt aan het tot stand komen van dit programma.

‘Hope for Holland’ wordt op 14 mei gehouden in de Bethelkerk in Veenendaal. De zaal gaat om 10.00 uur open, het programma loopt van 10.30 uur tot 15.15 uur. De toegang tot de conferentie bedraagt € 34,50 per deelnemer en dat is incl. koffie/thee, lunch en het boek “Totaal Christendom” van Henk P. Medema (Uitgeverij Jongbloed).

Bezoekers kunnen zich aanmelden bij www.eza.nl

Philip Jenkins schreef bekende boeken als The Next Christendom: The Rise of Global Christianity (2002), The New Faces of Christianity: Believing the Bible in the Global South (2006) en God’s Continent: Christianity, Islam and Europe’s Religious Crisis (2007). Jenkins promoveerde aan de universiteit van Cambridge (geschiedenis). Sinds 1980 is hij, als universitair docent en later hoogleraar geschiedenis en religie, verbonden aan de Pennsylvania State University (VS).

Niek Tramper is predikant binnen de Protestantse Kerk van Nederland met een bijzondere opdracht, hij is tevens algemeen secretaris van de Europese Evangelische Alliantie. Hij werkte eerder als gemeentepredikant in Vlaardingen en als regiocoördinator voor Europa en het Midden Oosten bij de GZB.

18-03-2011
Onderwijs
https://www.eza.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies