Tear steunt lokale kerken in Japan

Anderhalve week na de tsunami in Japan heeft Tear het verzoek gekregen om kerken in Japan te steunen in de hulpverlening aan slachtoffers van de aardbeving en tsunami van 14 maart jl. Dit verzoek kwam via het internationale netwerk van christelijke hulporganisaties Integral. Partners World Relief en CRWRC helpen momenteel al kerken met het uitdelen van o.a. dekens, rijst en kleding in en rond de zwaar getroffen stad Sendai.

Omdat Japan een welvarend land is met een betrouwbare overheid en zelf geen oproep deed voor hulp vanuit het buitenland, zag Tear in eerste instantie geen reden om geld in te zamelen. Maar Tear heeft als missie: de kerk faciliteren om armoede te bestrijden en rechtvaardige relaties na te streven. Nu er een oproep komt van de kerken zelf, wil Tear deze roep beantwoorden en ondersteunen.

Marco van der Graaf, adjunct-directeur van Tear: “Onze eerste reactie n.a.v. de ramp in Japan was: hier is ons gebed hard nodig. Japan leek geen behoefte te hebben aan hulp van organisaties als Tear, maar ons gebed is dan wel degelijk waardevol. Deze week werd echter ook Tear – via het internationale netwerk Integral – aangesproken door de kerken van Japan. Een coalitie van kerken in dit land is zich actief bezig gaan houden met hulp aan de getroffenen in hun directe omgeving. Dat raakt direct de missie van Tear. Kerken helpen om nood in hun omgeving te helpen bestrijden. Christenen in Japan getuigen dat ze veel mogelijkheden hebben om de liefde van Christus praktisch uit te dragen in deze crisistijd. Daarnaast krijgen we verzoeken van verschillende kerken die graag iets willen doen voor (de kerken in) Japan.””

Tear zal geen actieve fondsenwerving opstarten voor Japan. Wel kunnen donaties voor Japan gestort worden op rekeningnummer 41.400 t.n.v. Tear. Deze donaties zullen ten goede komen aan de kerken in Japan die hulp verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van 14 maart. Meer informatie over de hulp aan kerken in Japan: www.tear.nl/japan

24-03-2011
Buitenland
https://www.tear.nl”

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies