Hulporganisatie Red een Kind is in 2010 opnieuw gegroeid

Red een Kind is in het jaar 2010 opnieuw gegroeid. De inkomsten stegen van 11,5 miljoen in 2009 naar 12,0 miljoen, een groei van 4,3 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag 2010. Met die bijdrage konden meer dan 220.000 kinderen, jongeren en gezinnen worden bereikt. ,,We zijn erg dankbaar voor de trouwe steun van onze donateurs, die ervoor zorgen dat we een bijdrage kunnen leveren in het leven van al deze kinderen’’, zegt directeur Leo Visser.

Red een Kind ondersteunt kwetsbare kinderen in Azië en Afrika door middel van onder meer onderwijs, zorg, beroepstraining en programma’s op het gebied van HIV/Aids. Red een Kind verleent ook noodhulp. In 2010 speelde zich dit met name af in Pakistan, waar via partnerorganisaties hulp werd verleend na de zware overstromingen vorig jaar.

De stijging in inkomsten is te danken aan de groei aan inkomsten uit particuliere fondsenwerving, blijkt uit het net verschenen jaarverslag. De inkomsten uit eigen fondsenwerving stegen van 7,4 milijoen euro in 2009 naar 7,9 miljoen euro in 2010. De inkomsten uit subsidies van het ministerie van Buitenlandse Zaken bleven stabiel.

Red een Kind startte verschillende nieuwe programma’s, met name in Afrika. Deze programma’s zijn gericht op ontwikkeling van gemeenschappen, en hebben als belangrijk speerpunt het creëren van duurzame economische ontwikkeling. Deze programma’s worden de komende jaren voortgezet. Red een Kind kreeg in 2010 verlenging van de overheidssubsidie tot en met 2015. De subsidieaanvraag werd gezamenlijk ingediend met stichting Woord en Daad. Beide organisaties werken sinds 2007 samen. Deze inhoudelijke samenwerking wordt in de komende jaren geïntensiveerd.

Het jaarverslag is via de externe link te bekijken.

31-03-2011
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl/jaarverslag2010

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies