Ierse topformatie op Vecht Gospel Festival

Zaterdag 23 april zal de Ierse band Rend Collective Experiment uit Balfast het hoogte punt zijn tijdens de afsluiting van het Vecht Gospel Festival in de Trefkoele te Dalfsen. Organisator van dit festival Jan Schoonhoven is super enthousiast dat het gelukt is deze band wederom naar Nederland te halen. Al eerder stonden ze op het hoofdpodium bij het Flevofestival. Dat het een topband is blijkt wel want de avond ervoor treden ze nog op tijdens een festival in Madrid Spanje.

Even buiten Belfast, in het stadje Bangor, trekken al bijna tien jaar jongeren uit diverse kerken met elkaar op. De vereniging heet Rend en samen zoeken ze hun weg in het leven. Humor speelt een grote rol, net als pittige discussies over God, de wereld en zichzelf. De meeste muzikale jongeren uit deze groep maken samen muziek. Een echt collectief gezelschap dus die steeds in wisselende bezetting optreedt. Eerder een vriendengroep met muzikale ambities dan een standaard band. Muzikaal halen ze alles uit de kast met xylofoons, andere originele instrumenten, tot handgeklap aan toe. Resulterend in een heel eigen en welkom geluid binnen de worship wereld.

Het Vecht Gospel Festival begint om 09:30 uur met 22 optredens van gospelkoren &-bands uit geheel Nederland. Zij gaan doorlopend optredens verzorgen in 2 verschillende hallen. Naast deze optredens is er de gehele dag een markt en kinderplein met theater Operation Rescue. Ook worden er diverse workshops ( o.a. zangtechniek en songwriting ) gegeven. Rond 18:00 zal de burgemeester van Dalfsen dhr. Han Noten de Vecht Gospel Award uitreiken. Het festival wordt om 20:00 uur afgesloten met een groots concert met optredens van Gerald Troost, Newday, Dance4Him en Rend Collective Experiment. Dank zij een stimuleringssubsidie van de Provincie Overijssel is het Vecht Gospel Festival uitgegroeid tot een uniek festival.

12-04-2011
Muziek
https://www.mastermind4you.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies