Opnieuw Lees & Luisterbeurs in Ede

De brancheorganisatie van christelijke boeken (BCB) organiseert ook dit jaar een Lees & Luisterbeurs en wel op 24 september in de ReeHorst in Ede. Uitgevers kunnen meewerken aan de beurs met presentaties en concerten.

© foto en tekst christelijknieuws.nl

De Lees & Luisterbeurs 2010 was redelijk geslaagd. Het bezoekersaantal is meer dan verdubbeld ten opzichte van 2009 bijna 3000 bezoekers vonden de weg naar Ede. De presentaties werden goed bezocht en de beursvloer was een levendig en feestelijk geheel. In 2011 wil de BCB dit positieve resultaat graag herhalen of zelfs verbeteren.

Dit zijn de plannen van het bestuur van de BCB voor dit jaar:

– Net als vorig jaar is de toegang voor de beurs gratis – er wordt alleen betaald voor de presentaties en het parkeren.

– Dit jaar willen we een zo mogelijk nog grotere en levendiger beursvloer dan vorig jaar. Dat willen we onder andere bereiken door een Muziekplein te creëren, waar de bezoekers bij de muziekstands de hele dag de optredende artiesten kunnen ontmoeten. Mede daardoor krijgt het muziekprogramma meer aansluiting met de beursvloer en komen de artiesten beter tot hun recht. Over het muziekprogramma in de Schouwburg wordt al overleg gevoerd met diverse platenmaatschappijen en distributeurs. Op zo kort mogelijke termijn hopen we de namen van optredende artiesten bekend te kunnen maken.

– Vorig jaar bleken de beursaanbiedingen een prima trekker voor de bezoekers. Ook dit jaar ruimen we in het full colour programmaboekje enkele pagina’s in voor kortingsbonnen en beursacties.

– Twee organisaties willen hun jubileumviering koppelen aan de Lees & Luisterbeurs. De Stichting voor Christelijke Filosofie bestaat 25 jaar. Zij organiseert in één van de studio’s een dagvullend programma met een symposium over christelijke films. Ook zorgverzekeraar Pro Life heeft een 25-jarig jubileum te vieren. Zij doet dat aansluitend aan de beurs, met een avondvullend programma in de Schouwburg.

– Uitgevers kunnen meewerken als standhouder of organisator van een presentatie of concert. Een presentatie duurt drie kwartier, met na iedere presentatie een kwartier in- en uitloop.

Uitgevers kunnen er opnieuw voor kiezen hun producten vanuit hun eigen stand zelf te verkopen of de verkoop te laten doen door boekhandel Riemer uit Groningen, die op de beursvloer een eigen winkel zal inrichten.

– Het congrescentrum De ReeHorst in Ede is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer (intercitystation Ede-Wageningen ligt op 250 m afstand) en heeft een afgesloten parkeerterrein voor 700 auto’s. In het hotel bij het congrescentrum kunt u eventueel voor of na de beurs overnachten.

21-04-2011
Samenleving
https://www.leesenluisterbeurs.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies