Leger des Heils wil een bankrekening voor iedereen

Iedereen vanaf 18 jaar moet kunnen beschikken over een bankrekening. Ook mensen met schulden. Het Leger des Heils en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) lanceerden daarom de website www.basisbankrekening.nl.

Luitenant-kolonel mevrouw dr. Ine Voorham, directeur van de Stichting Welzijns- en Gezondheidszorg van het Leger des Heils en Wim Mijs, directeur van de NVB bezochten als eersten de website.

In 1999 constateerde het Leger des Heils dat een grote groep cliënten geen bankrekening kon openen omdat ze een notering bij het Bureau Kredietregistratie hadden vanwege (hoge) schulden. ‘Omdat je zelfs voor de meest basale dingen al een bankrekening nodig hebt, leidt het niet kunnen openen van een bankrekening tot sociale uitsluiting van kwetsbare groepen’, zegt lt.-kolonel Voorham.

De basisbankrekening is het resultaat van een convenant dat de NVB, het ministerie van financiën en het Leger des Heils in 2001 sloten. Iedere Nederlander vanaf 18 jaar kan een basisbankrekening openen. Wim Mijs: ‘Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Een bankrekening is hierin essentieel. Daarin nemen banken hun verantwoordelijkheid. De website is makkelijk te vinden en zet alles op een rij.’

26-04-2011
Samenleving
https://www.basisbankrekening.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies