Rebecca St. James en Jacob Fink getrouwd

Afgelopen zaterdag 23 april is gospelzangeres Rebecca St. James getrouwd met Jacob Fink in het Junipero Serra Museum in San Diego. Rebecca vertelde al eerder dat ze in een nieuwe periode van haar leven gekomen, mede ook door de relatie die ze heeft met Jacob. Op haar website staat nu te lezen dat ze is getrouwd met de man waar ze zo lang op heeft gewacht.

Op de leeftijd van 12 jaar – een tijd waarin de veel jonge meisjes met dingen bezig zijn – bad een Australisch meisje een eenvoudig gebed: “God, ik geef mijn talenten aan U. Wilt U mijn leven gebruiken om een verschil te maken in deze wereld. “

Het gebed van dit jonge meisje had grote gevolgen, Rebecca St. James is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke jonge vrouwen van haar generatie.

Nu kijkt ze als het ware door een nieuwe bril naar het leven. “Als ik denk aan mijn leven vandaag denk ik aan nieuwheid, vrede en vreugde. Nieuwe creativiteit en nieuwe dromen. Ik ben dankbaar dat ik kansen krijg van God om hem te dienen en te eren.

De echte naam van de Australische christelijke zangeres Rebecca St. James is Rebecca Jean Smallbone. Ze werd op 26 juli 1977 geboren in Sydney, Australie. Rebecca doet meer dan alleen zingen, ze is ook schrijfster en actrice. Door haar fans wordt ze het meest gewaardeerd voor de duidelijke christelijke boodschap in haar songteksten, die voor het grootste deel door haarzelf worden geschreven.

Rebecca koos voor de artiestennaam St. James omdat haar grootvader James heette. De vader van Rebecca, David Smallbone, was concertorganisator. Rebecca trad dus al jong op. In 1991 nam Rebecca haar eerste solo-album uit, onder haar meisjesnaam: ‘Refresh My Heart’.

In dat jaar verhuisde het gezin Smallbone naa de Verenigde Staten. Al snel raakt vader Smallbone zijn baan kwijt en maakt het gezin moeilijke tijden door. Uiteindelijk komt het financieel weer goed en kan Rebecca ook weer gaan optreden. Tijdens een van haar optredens in de kerk wordt ze ontdekt door Eddie DeGarmo, en krijgt ze een contract bij Forefront Records.

Rebecca’s debuutalbum komt uit en het wordt genomineerd voor de Dove Awards. Ze is de jongste artieste ooit die hiervoor genomineerd wordt. Ook krijgt ze een onderscheiding voor Beste Artieste van het Jaar. Hierna komt het tweede album van haar uit, ‘God’. Dit album moest haar missie duidelijk maken. Haar muziekstijl verandert met dit album van pop naar pop/rock.

Een tijd voor vernieuwing voor Rebecca als ze twee religieuze dagboeken schrijft, die ook in het Nederlands vertaald zijn: 40 dagen met God, op reis met God en Nog 40 dagen met God, de reis gaat verder. Ook komt haar album ‘Pray’ dan uit. Daarnaast laat Rebecca ook nog zien dat ze kan acteren.

Naast haar carriere als zangeres en schrijfster is Rebecca sinds april 2002 ook lid van het Presidential Prayer Team in de Verenigde Staten. Dit is best merkwaardig, omdat ze oorspronkelijk een Australische is.
De missie van Rebecca is het evangelie handen en voeten geven. Haar boodschap is heel eenvoudig: ‘Leef radicaal voor God. Lees de bijbel. Bid. Kom uit voor dat waar je in gelooft, dat zei Jezus ook’. Deze woorden hebben erg aanstekelijk gewerkt voor duizenden tieners en jonge volwassenen.

26-04-2011
Muziek
https://rsjames.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies