Enthousiast jongerenkoor uit Katwijk wint award

Gospelkoor Romans Twelve is een enthousiaste jongerengroep uit Katwijk en bestaat inmiddels ruim 12 jaar. Romans Twelve wil doormiddel van gospelmuziek, mime en dans Gods naam groot maken en het evangelie uitdragen aan iedereen die daar voor open staat. Het koor won een award tijdens het Vecht Gospel Festival in Dalfsen als beste gospelkoor.

De muziek is vooral aantrekkelijk voor jongeren, maar door het gevarieerde repertoire is er voor alle leeftijd wat wils. Iedere vrijdagavond komt wij bij elkaar tijdens onze vaste repetitieavond in het Andreas College (locatie Pieter Groen). Jaarlijks mogen wij doormiddel van onze muziek, vele malen het evangelie brengen tijdens kerkdiensten, praiseavonden, jeugddiensten en op festivals in heel Nederland. Ook in het buitenland zijn wij al jaren actief, namelijk in Roemenië met een eigen jongerenproject.

Romans Twelve is een jongerenkoor dat in 2006 haar 10 jarig jubileum vierde. Het ontstaan van Romans Twelve geschiedde in 1996 na de oproep van de toenmalige Katwijkse predikant ds. Glas-houwer (nu voorzitter Christenen voor Israël) in de kerkbode om een jongerenkoor op te richten. Katwijker Arie Zwaan droeg toevallig al een tijdje hetzelfde idee op zijn hart en besloot contact te zoeken met de jeugdouderling. In samenspraak met hem nam Arie zijn taak over. Na het werven van wat Katwijkse jongeren was de eerste meeting een feit.

Onder leiding van Dicky van der Boon werd er een auditie georganiseerd in het jeugdhuis, gevolgd door een aantal zanglessen. Ondertussen zocht Arie toenadering tot CJV-Katwijk (rechtspersoon) waar hij met open armen werd ontvangen. Er werd direct een locatie aangeboden, maar het tijdstippen was niet ideaal dus moest er onverhoopt naar een andere locatie gezocht worden. Deze werd uiteindelijk gevonden in het Pieter Groen College (Andreas College locatie Pieter Groen) eveneens in Katwijk, op vrijdagavond. Dit is de plek waar tot op heden nog steeds iedere week wordt geoefend. De groep groeide steeds verder en werd naast een koor een echte vriendengroep. Op 22 september 1996 was CJV/YMCA Romans Twelve officieel een feit en ging deze datum in de boeken als onze oprichtingsdatum.

De naam Romans Twelve komt van het 12e hoofdstuk van het Bijbelboek Romeinen. In dit hoofdstuk schrijft de Apostel Paulus in zijn brief aan de gemeente in Rome: ‘Want, gelijk wij in één lichaam vele leden hebben, en de leden niet alle dezelfde werkzaamheden hebben, zo zijn wij, hoewel vele, één lichaam in Christus’ (Romeinen 12:4,5). Dit is wat wij als gospelkoor wil zijn. Een eenheid als groep die bestaat uit christelijke jongeren met allemaal een eigen gaven gekregen door God. De één kan goed zingen, de ander bespeelt een instrument. Weer een ander is zeer technisch en kan goed omgaan met geluidsapparatuur en een zeer muzikaal persoon is in staat te dirigeren. Iedereen is onmisbaar binnen de groep, net als een lichaam dat niet goed kan functioneren zonder een ledemaat. Romans Twelve heeft het verlangen een geheel te zijn ‘in Christus Jezus’, met als hoofddoel het evangelie verkondigen onder jongeren doormiddel van muziek.

27-04-2011
Muziek

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies