Seminar over leiderschap met Compassion en Ben Tiggelaar

Topspreker en managementauteur dr. Ben Tiggelaar presenteert in samenwerking met Compassion op 20 juni een gratis leiderschapsseminar. Dr. Ben Tiggelaar is vooral bekend van zijn boeken en seminars over leiderschap en management en is ambassader van het leiderschapsprogramma waarmee Compassion studenten in ontwikkelingslanden ondersteunt. Het avondseminar vindt plaats in het Da Vinci theater van AFAS in Leusden.

Tijdens het seminar behandelt dr. Ben Tiggelaar een aantal kernvragen over leiderschap: waar komt leiderschap vandaan en waarom is leiderschap juist nu zo belangrijk? Hij zal het onder andere hebben over door wie of wat de leider eigenlijk wordt geleid en over leiderschapsontwikkeling bij jongeren. Tiggelaar vertelt daarnaast over het succes van het leiderschapsprogramma waarmee de christelijke hulpverleningsorganisatie Compassion universitaire studenten in ontwikkelingslanden opleidt en wat we daar in Nederland van kunnen leren.

Leiderschapsprogramma

Tiggelaar: “Mijn betrokkenheid bij het Leadership Development Program van Compassion en het contact met de Compassion-studenten is één van de meest invloedrijke factoren op mijn leiderschapsontwikkeling geweest in het afgelopen jaar.” Via het Leadership Development Program kunnen de meest talentvolle kinderen uit het sponsorprogramma van Compassion hun talenten verder ontwikkelen door een universitaire opleiding te volgen, intensief mentoraat en een leiderschapstraining te ontvangen. Dit wordt mogelijk gemaakt door sponsors, die vanuit onder andere Nederland contact houden met de student en hem of haar bemoedigen.

Nathan van Dam, coordinator Leadership Development Program van Compassion: “Deze jongeren zijn allemaal geboren in extreme armoede. Vanuit een uitzichtloze situatie werken ze zich op, om vervolgens een sleutel te zijn tot verandering in hun omgeving. Verdeeld over negentien landen zijn er inmiddels meer dan duizend studenten afgestudeerd die nu advocaat, architect, accountant of voorganger in een kerk zijn. Op dit moment volgen zo’n tweeduizend jongeren het Leadership Development Program. De verwachting is echter dat het aantal geschikte kandidaten de komende jaren enorm zal groeien.”

29-04-2011
Onderwijs
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies