Onrustig in Israël

Het Israëlische leger heeft vandaag op mensen bij verschillende grensovergangen geschoten. Daarbij vielen doden en raakten tientallen personen gewond. Dat meldden vandaag nieuwssites en andere media.

© foto christelijknieuws.nl

Radicale personen in de moslimwereld roepen op tot een derde intifada tegen Israël. De startdatum hiervoor zou vandaag 15 mei kunnen zijn. Een derde intifada zou, indien alle partijen hieraan gehoor geven, grote gevolgen kunnen hebben voor Israël. In Gaza is Hamas beter bewapend dan ooit. In de Westelijke Jordaanoever zijn de Palestijnse veiligheidstroepen militair getraind. Momenteel werken zij samen met het Israëlische leger om terreur te bedwingen, maar wanneer zij zich tegen Israël keren, heeft dit ernstige consequenties.

Volgens de organisatie Christenen voor Israel is er op Facebook een pagina geopend die oproept tot de derde intifada. Bijna 350.000 mensen op Facebook associeerden zich met deze pagina. Onder andere Anti Defamation League (ADL), een Amerikaanse organisatie die strijdt tegen antisemitisme heeft Facebook benaderd om deze pagina te verwijderen. De pagina werd later verwijderd, maar werd enkele uren later opnieuw geopend op een ander adres.

Er zijn vandaag doden gevallen op de Golanhoogvlakte, toen het leger in actie kwam tegen duizenden Palestijnen die vanuit Syrië Israël probeerden binnen te dringen. De woordvoerder van het Israëlische leger sprak van een ‘ernstig en gewelddadig’ incident.

De politie en het leger zijn voorbereid op ongeregeldheden die worden veroorzaakt door Arabieren. Veel Joden hebben de Israëlische vlag uitgehangen om het 63-jarig jubileum van de staat Israël te vieren. Israëlische Arabieren zijn bang te protesteren vanwege de Nakba Wet die inhoudt dat er sancties op autoriteiten kunnen worden opgelegd als het bestaan van Israël wordt ontkend. De politie zal in het noorden van Israël massaal aanwezig zijn, evenals in Jeruzalem waar de spanning hoog oploopt.

15-05-2011
Buitenland
https://www.nu.nl/buitenland/2515479/doden-en-gewonden-bij-onlusten-israel.html

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies