Christelijke kinderopvang bundelt de krachten

Bedrijven in de kinderopvang, gastouderbureaus en peuterspeelzaalwerk met een expliciet christelijke signatuur hebben zich verenigd in de VCKN, de Vereniging Christelijke Kinderopvang Nederland.

De VCKN komt op voor de belangen van christelijke kinderopvangorganisaties in relaties met gemeenten en schoolbesturen voor primair onderwijs. Een belangrijk speerpunt van de VCKN is het bevorderen van de samenwerking tussen christelijke kinderopvang en christelijk primair onderwijs, o.m. in de realistatie van brede scholen voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Ook wil de VCKN de samenwerking van kinderopvangorganisaties op lokaal niveau bevorderen met scholen en kerken op het gebied van gebruik van geschikte accommodaties voor kinderopvang.

De VCKN organiseert kinderopvang die aansluit bij de geloofsopvoeding thuis en op school.

Voorzitter Peter van Duijvenbode verwacht met de VCKN het christelijke geluid van de aangesloten bedrijven gezamenlijk sterker naar buiten te kunnen brengen. “De VCKN voorziet in een behoefte die eigenlijk al langer sluimerend was in het land, bleek ook tijdens onze eerste bijeenkomst. Als VCKN richten we ons expliciet op kinderopvangorganisaties voor wie de christelijke identiteit leidend is.”

Wilt u in contact treden met de VCKN? Dan kan dat middels e-mailadres vckn@zpg.nl. Heeft u vragen, belt u dan met 0183 – 620 249. Secretaris van de VCKN is Ton Sels

06-06-2011
Samenleving
https://www.ckonet.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies