Seminar met Leen LaRivière tijdens Opwekking

Tijdens de Opwekkingsconferentie gaf Leen LaRivière (foto) samen met Rob de Jong een seminar ‘Getuigen van Jezus door Kunst’. LaRivière hield ondermeer een pleidooi voor muzikale kwaliteit in de kerk en zei dat je niet zomaar een beginneling op een gitaar de samenzang kunt laten begeleiden. Kunst en kwaliteit liggen volgens LaRivière dicht bij elkaar.

© foto en tekst christelijknieuws.nl

Leen La Riviere is voorzitter van de kunstenbond CNV, en Rob de Jong artistiek leider van de Continental Singers.

Liederen en muziek moeten aan muzikale kwaliteitseisen voldoen. ‘Het kan niet zo zijn dat we maar wat aanrommelen.’ Volgens Leen moet er kritischer gekeken worden naar de liederen ook in de Opwekkingsbundel en het Liedboek, er mag best hier en daar wat geschrapt worden.

De Rotterdammer weet altijd waar hij komt en spreekt ‘reuring’ te veroorzaken. ‘Dat komt omdat ik zelf kunstenaar ben en graag de zaken op scherp zet, zodat er nagedacht wordt.’

Leen onderstreepte dat God volgens hem van kunst houdt. Hij onderbouwde dit met diverse gedeelten uit het oude en nieuwe testament, en noemde als voorbeeld de prachtige beschrijvingen van verschillende onderdelen en de gebruikte materialen van de tabernakel en de tempel.

Er ligt voor ons een enorme uitdaging om onze talenten in te zetten en met diverse kunstvormen te getuigen van Jezus.

14-06-2011
Onderwijs
https://www.la-riviere.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies