Met de cipwinkel hulpprojecten ondersteunen

Renée Bokelman (foto) is medewerker van de ‘cipwinkel’. Ze is getrouwd met Rik. Samen werken ze voor het christelijke informatie platform www.cip.nl dat onderdeel is van een groot media bedrijf, Uitgeverij Boekhout. Rik is redacteur en samen met o.a. Jeffrey Schipper en Patrick Simons verzamelt hij dagelijks nieuwsberichten. Renée verzorgt op de site een webwinkel, ze noemt dit zelf een ‘zendingswinkel’.

© tekst en foto christelijknieuws.nl

Renée: ‘Wij verkopen in samenwerking met verschillende organisaties producten die binnen deze hulpprojecten worden gemaakt. Door deze producten te verkopen geven we hoop aan mensen en helpen we hen om een eerlijke boterham te verdienen.’

Renée coördineert dit werk, belt met diverse goede doelen en hulpprojecten en maakt zelf selecties van doelen en projecten waar ze haar steun aan wil geven. Dit is een arbeidsintensief werk waar veel tijd en energie in gaat zitten. ‘Maar ik doe dit werk met enorm veel plezier, omdat je zo daadwerkelijk iets voor deze mensen kunt betekenen.’

‘Er zijn talloze mensen in nood op deze wereld. Veel volwassenen en kinderen zijn slachtoffer van armoede, oorlog en ziekte. Gelukkig zijn er mensen die hen helpen, vaak gemotiveerd door hun geloof in God. Door middel van hulpprojecten wordt er over de hele wereld geprobeerd gemeenschappen op te bouwen door middel van opvang, onderwijs en werk. Daarnaast wordt een boodschap van hoop aan de mensen verteld; een boodschap over een God van liefde. Ik vind het bijzonder dat ik hier een steentje aan mag bijdragen.

Een paar projecten die door Renée zijn geselecteerd:

– Houtsnijwerk uit Bethlehem – In de geboortestad van Jezus Christus maken gehandicapten prachtige producten van exclusief olijvenhout.

– Houtsnijwerk uit Malawi – In het land dat tot de allerarmsten ter wereld hoort, worden prachtige producten gemaakt.

– Kinderkleren uit Cambodja – Een aantal kansarme vrouwen is met behulp van organisatie OMF International een klein bedrijfje begonnen.

– Kogelkruisjes uit Liberia – In Monrovia, een stad in Liberia, werken ongeveer 20 ex-kindsoldaten mee aan een project van ZOA.

– Naaiwerk uit Namibië – In de wijk Katutura, letterlijk vertaald: “De plek waar je niet wilt zijn”, werken 25 vrouwen te midden van AIDS en armoede letterlijk voor hun leven en dat van hun gezin.

– Oosterse sierkussens uit Marokko – In Marokko hebben gehandicapten een moeilijk bestaan. Eigenlijk worden ze aan hun lot overgelaten. Marcus en Annemarie van Buren besloten er iets aan te doen en startten daarom een klein bedrijfje.

De CIP-Winkel heeft als doel de lokale bevolking in ontwikkelingslanden te steunen en heeft geen winstoogmerk. Voor elk product wordt door ons een goede prijs betaald. Elk product is gekoppeld aan een project.

Maak een bezoek aan deze bijzondere winkel (via onderstaande link) en steun het mooie werk van Renée Bokelman.

20-06-2011
Hulpverlening
https://www.cipwinkel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies