Interactief Bijbelverhaal over Jona

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus hoe zorg je dat woorden blijven haken? Met duidelijke en overtuigende beelden. Opmaat.tv produceert en verspreid films die voor kinderen leuk zijn om te kijken. Clubleiding, leerkrachten en ouders kunnen de films gebruiken bij de geestelijke vorming van kinderen.

De films van Opmaat.tv gaan over God, Jezus, andere Bijbelse personen of Bijbelse thema’s. Ze zijn bedoeld als een opmaat voor een goed gesprek en Bijbels onderwijs. Filmmaker Martijn Doornenbal heeft zelf gezien wat de impact van een Opmaat.tv film is: “De kinderen van nu zijn zeer visueel ingesteld. Je moet ze ook iets bieden wat bij hen past . Hun leven zit vol afwisseling, daar hoort ook film en multimedia bij. In mijn eigen kerk heb ik ontdekt hoe goed dit werkt. Kinderen zitten midden in het verhaal en tijdens de verwerking in de kleine groepjes gebruiken ze voorbeelden die ze in de film zagen.”

De eerste uitgave van Opmaat.tv is het interactieve Bijbelverhaal Jona. Jona kiest ervoor God niet te gehoorzamen, maar om naar Tarsis te gaan. In dit interactieve Bijbelverhaal ontdekken kinderen dat elke keuze die je maakt gevolgen heeft. Net zoals bij Jona. Doornenbal: “Het leuke van dit concept is dat 50 kinderen bijvoorbeeld om het hardst roepen welk drankje Jona moet bestellen en dat het daarna meteen weer stil is, want ze willen weten hoe het verhaal na hun inbreng verder gaat.”

Met de DVD kunnen kinderen Jona helpen om te kiezen. Alledaagse keuzes als: wat gaat Jona drinken? Maar ook: luistert Jona naar God? Dit interactieve Bijbelverhaal is op ingenieuze wijze in elkaar gezet en is daarmee een uniek concept. Inmiddels wordt er gewerkt aan een nieuw interactief Bijbelverhaal.

Jona is te bestellen via de webshop van Opmaat.tv en kost € 4,95. Daar is ook de preview van Jona te zien en een overzicht van andere producten die binnenkort verschijnen.

05-07-2011
Onderwijs
https://www.opmaat.tv

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies