Happy Kids op bijzondere feestdag

Paramaribo – Een feestdag organiseren, speciaal voor kinderen van gevangenen, om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Dat doet Prison Fellowship Suriname (PFS) op zaterdag 27 augustus al weer voor de vierde keer. De Surinaams-Nederlandse zendelinge Joyce Bijlhout (foto), de directrice van PFS, vertelt.

© tekst: Mary Breur – foto: Filadelfia Zending

Joyce Bijlhout: ‘Met het houden van deze kinderdagen, de Happy Kids Fellowship (HKF), hopen wij voor de kinderen de pijn te verzachten van de schande, die het gevolg is van het feit dat een van de ouders in de gevangenis zit. De kinderen mogen ervaren dat ze waardig zijn om erbij te horen. En ook, dat hun gevangen zittende ouder(s) hen niet vergeten zijn! De gevangenen mogen namelijk zelf hun kinderen opgeven voor deelname, met of zonder begeleider. De kinderen die zonder begeleiding komen, worden opgevangen door begeleiders van PFS.’

De vorige kinderdag was op 28 augustus 2010. Met de opkomst van 74 kinderen, dertien begeleiders en dertien vrijwilligers en zonder enig incident, kon PFS terugkijken op een geslaagd en gezegend feest. De dag begon met een geweldige openingsact van Gloria Lie Kwie Sjoe met haar Gospeltruck; Gloria is directrice van de stichting Weid mijn Lammeren en gespecialiseerd in kinderevangelisatie.

Na de opening konden de kinderen volop genieten van het rijden met een treintje, springen op een springkussen, schminken, popcorn, suikerspin en ijsjes en spelen in de speeltuin op het terrein van het Jeugdcentrum van de Evangelische Broedergemeente (EBGS), waar ook de kinderdag werd gehouden. Na een gezamenlijke feestelijke maaltijd kregen alle kinderen een schoolpakket en een presentje mee naar huis.

Natuurlijk hangt er een kostenplaatje aan zo’n dag. Om dit project te kunnen realiseren is PFS afhankelijk van giften. De kosten worden geraamd op 3500 Surinaamse dollars, ongeveer 735 euro, voor huur, vervoer, consumptie, inhuren van spelattributen en aanschaf van de schoolpakketten.

PFS wordt vanuit Nederland onder andere gesteund door de Stichting Filadelfia Zending. Wie het project Happy Kids Fellowship zou willen steunen met een financiële bijdrage, kan een gift overmaken op bankrekeningnummer 49.68.75.000 ten name van: Filadelfia Zending afd. buitenland te Maarssen, onder vermelding van: Happy Kids Day, PFS Suriname.

07-07-2011
Buitenland
https://www.filadelfia-zending.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies